Sarcina este un moment in viata unui cuplu, in care ambii parinti traiesc emotii nenumarate. Viitoarea mamica insa, se va confrunta si cu o serie de modificări fizice
O afectiune des întâlnită în trimestrul al treilea de sarcină este reprezentată de apariţia hemoroizilor. In cazul în care, ca viitoarea mămică, teconfrunti des si cu probleme de tranzit intestinal, , sunt sanse mari sa dezvolti boala hemoroidala, deoarece bolul alimentar dur, dar şi sarcina vor pune presiune pe venele situate la nivelul anusului şi a rectului, provocand astfel inflamarea acestora. De cele mai multe ori, hemoroizii aparuti in timpul sarcinii vor dispărea imediat după naşterea bebeluşului.
Dacă şi tu te confrunţi cu această problemă, te invităm să citeşti în continuare şi să descoperi mai multe informaţii despre boala hemoroidală şi despre acele remedii hemoroizi in sarcina pe care le poţi pune în aplicare.
Cauzele care duc la apariţia hemoroizilor în timpul sarcinii sunt numeroase, iar pe lângă cele anterior menţionate mai putem adăuga:
- Cresterea in greutate, în timpul sarcinii;
- Încordarea din timpul tranzitului intestinal;
- Statul prelungit pe scaun, sedentarismul;
- Alimentaţia cu un conţinut scăzut de fibre;
- Statul prelungit pe toaletă;
- Consumul alimentelor extrem de condimentate;
- Hidratarea necorespunzătoare;
- Constipaţia.
Tratarea hemoroizilor în sarcină
Încă de la început, trebuie să menţionăm faptul că nu există un tratament universal pentru tratarea hemoroizilor. Prin urmare, fiecare pacient, trebuie sa tina cont, ca remediile ce pot funcţiona în cazul unei persoane, pot fi nefolositoare sau contraindicate in cazul alteia Din acest motiv îţi recomandăm ca înainte de a folosi un produs, chiar dacă el poate fi achiziţionat fără reţetă medicală, să ceri sfatul unui medic specialist. După o serie de analize, medicul proctolog îţi va putea oferi o schemă de tratament în funcţie de particularităţile cazului tău. De asemenea, există produse care nu sunt recomandate a fi folosite în timpul sarcinii, pentru a nu pune fătul în pericol.
În funcţie de gradul evolutiv al bolii hemoroidale, medicul specialist îţi poate recomanda diverse produse pe care le poţi folosi în timp sarcinii. Cele mai des întâlnite tratamente sunt compuse din:
- Medicamente – medicul specialist îţi poate recomanda folosirea unor creme, supozitoare sau unguente pentru tratarea hemoroizilor, dar şi pentru diminuarea efectelor produse de aceştia (durere, usturime, mâncărime, arsuri în zona anală etc.).
- Băile de şezut – băile de şezut se realizează cu apă călduţă. Nu îţi recomandăm să foloseşti apă fierbinte şi nici ca baia să dureze mai mult de 10 – 15 minute. Poziţia este importantă, specialiştii recomandă ca genunchii să fie poziţionaţi în zona pieptului. În cazul în care îţi doreşti o acţiune mai puternică poţi realiza baia cu ceai de muşeţel, gălbenele, coada şoricelului şi aşa mai departe. După baie este recomandat să foloseşti un prosop moale, neparfumat.
- Pungi de gheaţă.
Un alt aspect pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când achiziţionezi un produs pentru tratarea hemoroizilor este reprezentat de conţinutul acestuia. Specialiştii recomandă şi un consult ginecologic sau o părere a medicului care a monitorizat evoluţia sarcinii, astfel încât să te asiguri că nu există niciun pericol.
De asemenea, este important să ceri ajutorul specialiştilor imediat ce observi primele semne ale apariţiei hemoroizilor, deoarece hemoroizii sunt mai uşor de tratat atunci când sunt depistaţi în faze incipiente. Nu uita să ai şi o igienică intimă corespunzătoare, evitând folosirea şervetelor intime ce conţin alcool sau parfum.