Cum pregatim copilul pentru vaccin

Cum pregatim copilul pentru vaccin

Cand vine vorba de vaccin, toti copii sunt speriati, este normal, toti opii se tem de injectii, o facem si noi oamenii mari. Insa trebuie sa o facem, oricat ne-ar impresiona cel mic prin plansetele lui, este un pas necesar pentru sanatatea lui, doar la asta trebuie sa ne gandim.

Chiar daca injectiile pot fi stresante pentru micuti, in baza unor studii s-a dovedit ca exista modalitati simple, care functioneaza si cu ajutorul carora ne putem sprijini copilul inainte, in timpul, si dupa injectii.

Mergi la doctor pregatit!

Trebuie sa iti ajuti copilul sa inteleaga ca este un lucru bun si care-l va ajuta in viitor, vaccinul il va tine departe de boli. Nu ameninta copilul, nu functioneaza si nu merge cu el la cabinet pentru a face vaccinul fara sa-l anunti inainte. Poti sa ceri asistentei sa raceasca locul, asta va reduce durerea asociata cu injectia. Daca este bebe, poti lua cu tine o jucarie preferata pentru a-i aduce alinare.

Daca copilul este mai mare fii sincer cu el, explica-i tot ce se va intampla si ca este posibil sa doara putin, ca o ciupatura care dureaza foarte putin. Daca are si alti frati mai mari sau alti membrii din familie, adu-i si pe ei pentru incurajare. Evita sa il ameninti ca daca nu va sta cuminte ... nu stiu ce va urma, nu esti pe drumul cel bun, aici vorbim de frica, trebuie sa il faci pe copil sa inteleaga ce se va intampla si ca nu este chiar asa de rau cum isi inchipuie.

Dupa vaccinare

Este posibil sa aiba reactie usoara la vaccin, cum ar fi o durere locala, eruptie cutanata sau febra. Sunt reactii normale la vaccin si vor trece singure.

Poti reduce durerea fotosind o carpa rece, umeda, va reduce roseata, durerea, tumefierea.

Daca face febra, incearca sa il ajuti cu o baie cu buretele, apa fiind cu 2 sau 3 grade mai mica decat temperatura corpului copilului. NU uita sa-i dai copilului multe lichide si nu te speria daca in timpul celor 24 de ore dupa vaccin nu va avea pofta de mancare.

Acorda o atentie in plus copilului in aceasta perioada si daca vezi ceva diferit, anunta medical. Fii pregatit, citeste si reactii adverse dupa vaccin.

Distribuie
 

Leave a reply