cand tratam febra acasa si cand chemam medicul

Cand tratam febra acasa si cand chemam medicul

Cand tratam febra acasa

Uneori, o crestere a temperaturii corporale poate fi insotita de alte simptome asociate cu exacerbarea bolilor cronice. Apeleaza la un medic daca temperatura a crescut peste 37,5 la copiii cu varsta sub 3 luni si daca aceasta se mentine mai mult de 24 de ore.

Copiii cu varsta cuprinsa intre 6 luni si 6 ani la temperaturi ridicate prezinta cateodata convulsii. In cazul in care copilul tau are aceste crize, indeparteaza toate obiectele care sunt aproape de el si asigura-te ca respira in mod liber.

In cazul in care febra copiilor este insotita de crampe, torticolis, eruptii cutanate, temperatura ridicata marcata de durere abdominala, trebuie sa soliciti imediat ajutor medical.

febra la copii

Daca esti insarcinata si ai temperatura insotita de umflaturi si dureri la nivelul articulatiilor, precum si o eruptie cutanata, mai ales de culoare rosu inchis sau sub forma de blistere mari, este urgent sa mergi la medic. Daca ai simptome insotite de tuse cu sputa galbuie sau verzuie, dureri de cap severe, dureri in urechi, confuzie, iritabilitate severa, uscaciunea gurii, dureri abdominale, eruptii cutanate, sete excesiva, durere in gat severa, durere la urinare si varsaturi, trebuie sa apelezi, de asemenea la un medic. In general, cand creste temperatura corpului unei femei insarcinate, trebuie sa se adreseze imediat medicului sau pentru a se asigura ca starea de sanatate a micutului este in regula.

Ce poti face atat pentru femeia gravida cat si pentru bebelus

Incearca sa te odihnesti, mentinand repausul in pat, sa nu te infasori si sa nu te imbraci prea calduros si, de asemenea, bea mai multe lichide.  Masoara temperatura la fiecare 4-6 ore. Ia un medicament antipiretic daca ai o durere de cap sau o febra de peste 38 de grade.

Daca copilul are o temperatura mai mare de 38 de grade, utilizeaza paracetamol (forme speciale pentru copii). Urmeaza instructiunile si da-i o doza corespunzatoare in functie de greutatea si varsta lui. Nu da copilului acid acetilsalicilic (aspirina). Se constata ca poate duce la sindromul Reye (sindromul hepatocel), o afectiune severa care poate duce la coma si chiar la moarte.

Distribuie