Kinetoterapia este benefică pentru fiecare membru al familiei, lucru pe care probabil îl știi deja. Totuși, această poate avea efecte majore asupra dezvoltării bebelușilor, motiv pentru care disciplină de kinetoterapie pediatrica este la mare căutare în ziua de astăzi.
Fiecare bebeluș ar trebui să beneficieze de cel puțin un consult realizat de un kinetoterapeut specialist. Acesta va verifică existența anumitor afecțiuni comune la bebeluși, inclusiv va dezvoltă planuri cuprinzătoare de tratament care să asigure celui mic o dezvoltare și viață cât mai normale.
Iată patru tipuri de kinetoterapie pediatrică care sunt vitale pentru dezvoltarea celui mic!
Terapia Schroth
Acest tip de terapie vizează postura celor mici, anume are rolul de a elimina pozițiile nesănătoase ale coloanei vertebrale din viață bebelușilor. Exercițiile implicate de terapia Schroth sunt relativ avansate, puțin mai dificile, motiv pentru care această se realizează doar atunci când cel mic a crescut îndeajuns pentru a putea înțelege indicații simple.
Rezultatul nu este numai postura bună copilului tău, dar și dezvoltarea simțului de autocorectare. În acest caz, serviciile de kinetoterapie pediatrică previn afecțiuni ale coloanei, implicit durerile de spate care, în ziua de astăzi, pot apărea la o vârstă destul de fragedă.
Terapia Bobath
Acest tip de kinetoterapie pediatrică vizează bebelușii care suferă de afecțiuni neurologice sau deficiențe motorii și de echilibru. Rolul final al terapiei Bobath este de a garanta o viață cât mai normală pentru copil – dar cum anume?
Pentru început, se încearcă inhibarea mișcărilor exagerate ale bebelușului prin diferite exerciții realizate alături de specialistul în kinetoterapie pediatrică. Apoi se are în vedere integrarea unor modele funcționale de mișcare în rutină bebelușului, modele care vor deveni parte din viață de zi cu zi a acestuia pe măsură ce crește.
Terapia Vojta
Acest tip de terapie vizează abilitatea de reacție corespunzătoare a organismului copilului în anumite situații comune. Un exemplu ar fi instinctul de a întinde mâinile atunci când se pierde echilibrul, pentru a preveni accidentele serioase în timpul unei căderi.
Astfel, terapia Vojta lucrează direct cu sistemul nervos central și apelează la diferite metode de stimulare neuromotorie. Rezultatul apare sub formă unui stil de mișcare facil, liber și fără dificultăți care apare de la o vârstă fragedă – motiv pentru care este recomandat că bebelușul tău să beneficieze de acest tip de kinetoterapie pediatrică încă de la naștere.
Osteopatia
Acest tip de terapie are rolul de a restabili și menține condițiile inițiale ale organismului copilului într-un echilibru complet. Pierderea acestui echilibru este de obicei cauzată de tulburări sau disfuncții somatice, acestea manifestându-se prin simptome fizice cronice însoțite de dificultate de funcționare, dar și anxietate.
Astfel, osteopatia este un tip de kinetoterapie pediatrică generale care are rolul de a garanta sănătatea celui mic pe termen scurt și lung. Acest lucru este realizat prin mai multe tehnici manuale care sunt realizate cu ajutorul și sub supravegherea unui specialist kinetoterapeut.
Bebelușul sau copilul tău poate beneficia de cele menționate în cadrul clinicii de kinetoterapie Atletico Kinetic. Situata în Bucuresti, aceasta clinica funcționează la cele mai înalte standarde din industrie, fiind totodată recunoscuta pentru departamentele specializate multiple.
Astfel, ai garanția unui plan de tratament corespunzător pentru cel mic, dar și pentru tine dacă este cazul!