In serile reci de iarna, nu e nimic mai bun decat o masa calda si gustoasa, iar retetele cu carne de pui de tara sunt cele mai bune in aceasta perioada.
Fie ca vorbim de pui la cuptor, pui la ceaun sau o tocanita gustoasa, retetele cu pui de tara sunt pe placul tuturor. Descopera in continuare cateva idei delicioase de retete cu carne de pui de curte pentru iarna aceasta!
1. Pui la cuptor cu miere si lămâie
Daca iti place friptura suculenta si aromata, un pui de tara la cuptor cu miere si lamaie este exact reteta pe care trebuie sa o incerci.
Tot ce ai de facut este sa freci puiul cu sare, piper, boia. Asaza-l intr-o tava, adauga cateva felii de lamaie, usturoi si rozmarin, apoi lasa-l la cuptor cam o ora si jumatate, pana cand devine rumen si suculent. Din cand in cand, stropeste carnea cu lichidul care se aduna in tava. In ultima jumatate de ora, unge puiul cu miere amestecata cu pudra de usturoi.
Serveste-l cu cartofi copti sI salata si vei avea un pranz perfect. Nu uita, puiul de tara are nevoie de putin mai mult timp la cuptor decat puiul pe care il cumperi din supermarket, dar merita fiecare minut.
2. Pui la ceaun cu usturoi
Taie puiul in bucati, sareaza-l si prajeste-l in ulei sau untura de pasare, intr-un ceaun bine incins. Adauga cativa catei de usturoi spre final, astfel incat sa nu se arda, dar sa isi lase gustul aromat in carne. Puiul prajit devine crocant la exterior si moale la interior, exact asa cum trebuie. E perfect cu mamaliga calda si muraturi, mai ales in zilele reci de iarna.
Daca folosesti carne de pasare de tara, acest fel simplu de mancare o sa aiba o aroma bogata, delicioasa.
3. Tocanită de pui cu ciuperci și smântână
Taie puiul de tara in bucati mai mici, pune-l la prajit pana devine rumen, scoate carnea, apoi adauga ceapa tocata, morcov si ardei. Lasa-le sa se caleasca putin, apoi pune ciuperci si putin usturoi. Adauga apa sau supa de pui, pune carnea inapoi si lasa totul sa fiarba pana cand carnea e bine patrunsa. La final, adauga cateva linguri de smantana si condimenteaza cu sare si piper.
Serveste tocanita cu mamaliga sau paine proaspata – este un fel de mancare rapid, consistent, perfect pentru o zi rece.
4. Supă de pui cu tăiței de casă
Iarna nu ar trebui sa iti lipseasca de pe masa o supa calda si hranitoare. Puiul de curte da o aroma aparte supei, asa ca merita incercata aceasta reteta clasica. Pune puiul la fiert intr-o oala cu apa rece. Cand este aproape fiert, pune si ceapa, morcovi, radacina de patrunjel si telina. Lasa totul sa fiarba la foc mic, ca sa obtii o supa limpede si aromata.La final, adauga taitei de casa si putin patrunjel tocat. Aceasta supa te va incalzi in zilele friguroase si este si foarte sanatoasa, fiind bogata in nutrienti.
Puiul de tara da supei o savoare inconfundabila, iti va aminti de mancarea delicioasa pe care o pregateau bunicii de la tara. Daca vrei carne de pui de tara adevarat, crescut cu grija si atentie, ferma Ograda Verde este alegerea perfecta. Crescut responsabil si hranit cu cereale, puiul lor are o aroma deosebita, ideala pentru un pranz cald sau o cina speciala. Daca vrei calitate si gust autentic, nu ezita sa alegi produsele Ograda Verde!