Planuri pentru 2021? Incepe cu lectura

In urma cu putin timp, teologul american Craig Mussulman a spus “Ar trebui să sari mai degrabă un mic dejun, un prânz sau o cină, decât să ratezi mesele tale spirituale zilnice”. Tocmai de aceea, cum ar fi ca in anul nou in care intram sa ne propunem sa investim mai mult timp in lectura? In carti care sa ne schimbe cu adevarat perspectiva si sa ne imbogateasca sufleteste?

Totusi, numarul de cărți creștine din librăriile de astăzi este enorm - adesea nu știm ce să cumpăram sau unde să începem să cautam. In ce directie ar trebui sa mergem? Pe ce ar trebuie sa ne bazam cand alegem astfel de titluri?

Iata cateva idei ce s-ar putea sa ne fie de folos si in 2021:

  • Citeste cat mai multe recenzii de carti. Vezi ce scriu alti cititori, pe bloguri sau chiar si in librariile online, in spatiul de recenzie (pe prima pagina sau in pagina de produs). Daca sunt carti recent publicate in limba romana, le poti cauta si in engleza sau alte limbi - iar apoi sa folosesti functia rapida de Google Translate.
  • Alege pachetele de carti. De exemplu, in libraria crestina Gold Books gasesti pachete promotionale cu 2, 3, 4 sau mai multe carti. Economisesti bani, ai un cadou perfect sau aprofundezi o anumita tematica sau cunosti mai rapid scrierile unui anumit autor. Ai doar de castigat!
  • Citeste notele de subsol sau bibliografia dintr-o carte recent citita. Astfel, vei gasi si alte titluri pe care sa le citesti. Dureaza putin, stii exact ce cumperi si nu ai nevoie de ajutor “din afara”.
  • Intreaba-i pe ceilalti. Foloseste grupurile de pe social media create tocmai in jurul lecturii. Cere recomandarea editurilor sau librariilor - profita de social media, aici primesti raspunsurile mai repede.

Lecturand si studiind chiar anumite carti, vom avea doar de castigat. Vom creste in “omul launtric, omul duhovnicesc” cum il numeste Biblia; vom zidi o relatie mai stransa cu Dumnezeu; vom primi inspiratie legata de unele versete; vom fi indreptati catre Evanghelie; vom fi mai echipati in pozitia sau functia pe care o avem in familie, societate sau in biserica.

Si pentru ca teoria nu este niciodata suficienta, iata cateva dintre cele mai noi sau mai apreciate carti crestine, disponibile acum si in limba romana, de la autori ca Joseph Prince, T.L. Osborn, Dr. Michael Maiden, Leo Bigger, Alph Lukau, Bill Johnson etc.

  • Un singur lucru (devotional sau carte) - Joseph Prince
  • Destinat sa domnesti (devotional sau carte) - Joseph Prince
  • Pachete de carti - 2, 4 sau 6 carti de la Joseph Prince sau T.L. Osborn:

Ai Miracolul este in gura ta, Sanatate si Implinire prin Cina Domnului, O viata care merita traita, S-a terminat cu jocurile mintii, Generatia Beniamin si Locul potrivit, momentul potrivit. Poti alege si O viata care merita traita, S-a terminat cu jocurile mintii, Generatia Beniamin si Locul potrivit, momentul potrivit. Nu in ultimul rand, poti sa te bucuri de optiunile cu cate doua carti: cartea Destinat sa Domnesti si devotional de Joseph Prince; doua carti noi de Joseph Prince: Revolutia Harului si Da Drumul si Traieste; Pachetul T.L. Osborn – Vindecand Bolnavii si Viata din abundenta, cu 15% reducere.

Distribuie
 

Leave a reply