Sursa foto: https://unsplash.com/photos/uNikvblaL9c
Cea mai noua tendinta in domeniul stomatologiei, atunci cand trebuie sa fie inlocuiti dintii lipsa, este reprezentata de dinti ficsi. Acesti dinti sunt obtinuti cu ajutorul implanturilor dentare, care vin cu numeroase avantaje pentru sanatatea generala a organismului.
Aspectul este natural si potrivirea este perfecta
Implanturile dentare sunt proiectate sa arate, sa se simta si sa functioneze ca dintii naturali. In plus, implanturile ofera pacientilor increderea de a zambi, de a manca si de a se angaja in activitati sociale fara a-si face griji cu privire la cum arata sau daca protezele lor le vor cadea.
Citeste si: Scapă de frica de dentist cu procedura prin inhalosedare
Implanturile rezista mult timp fara sa necesite interventii
Cu ingrijire si intretinere corespunzatoare, implanturile sunt proiectate sa reziste mai mult decat puntile si protezele mobile, ceea ce face ca investitia sa fie amortizata in timp.
Rata de succes este foarte mare
Implanturile dentare bine proiectate si ingrijite corect ofera in general „rate de supravietuire” comparabile sau mai bune decat alte optiuni de inlocuire a dintilor. Si, pe masura ce tehnologia si tehnicile de implantare se imbunatatesc, la fel se intampla si cu rata de succes a acestora. Persoanele cu sanatate buna au cele mai mari sanse pentru implanturi de succes.
Capacitate imbunatatita de a manca si de a mesteca
Implanturile dentare sunt ancorate in osul maxilarului la fel ca dintii naturali. In timp, acestea vor ajuta la conservarea osului maxilar si la reducerea semnificativa a resorbtiei osoase. Inlocuirea dintilor lipsa cu implanturi permite o vorbire clara si o masticatie corecta, fara dureri si disconfort.
Imbunatatirea trasaturilor faciale si osoase
Implanturile dentare pastreaza tesutul natural al dintilor, evitand necesitatea taierii dintilor adiacenti pentru lucrarile conventionale pe punti. De asemenea, ele vor pastra osul si vor reduce semnificativ resorbtia si deteriorarea osoasa care duce la pierderea inaltimii osului maxilar.
Implanturile dentare ajuta, de asemenea, la restabilirea structurii maxilarului, deoarece reduc sarcina asupra structurilor bucale/dintilor ramasi si pastreaza tesutul natural al dintilor, reducand resorbtia si deteriorarea osoasa care duce la pierderea inaltimii osului maxilar, care va duce in viitor la alte probleme adiacente.