Daca ai norocul de a sta la casa si a avea o gradina, trebuie sa o amenajezi cat mai primitor. Copiii iubesc spatiile cu verdeata, copacii, pietrele si alte elemente ale naturii care aduc varietate vizuala si de textura. La fel de important este sa alegi mobilierul potrivit. Acesta trebuie sa satisfaca atat cerintele tale, cat si nevoile celor mici. Chiar daca de cele mai multe ori aspectul este primul criteriu de care tinem cont, sunt si alte lucruri pe care trebuie sa le luam in considerare. Din fericire, pe piata exista numeroase modele de mobilier, asa ca il vei gasi cu siguranta pe cel potrivit pentru gradina ta.
Pastreaza un stil unitar
Odata ce ai ales un anumit stil pentru amenajarea gradinii, incearca sa alegi doar mobilier conform acestuia. Mobilierul de gradina de la FAVI.ro este divers, astfel ca poti gasi mobila moderna, cat si cu aspect industrial sau vintage. Un stil la moda este cel bazat pe ratan, o fibra obtinuta dintr-o planta tropicala. Proprietatile acestuia il fac ideal pentru fabricarea mobilierului prin impletire si suprapunere, pentru ca este elastic si durabil.
Mobilierul din plastic colorat se poate dovedi o alegere inspirata estetic, pentru ca insufleteste aspectul general. Alege culori vii, care scot formele si volumele in evidenta si incanta copiii. Chiar daca plasticul imbatraneste dupa o vreme, se dovedeste rezistent la socuri si umezeala. Daca vrei un aspect natural, achizitioneaza mobilier de lemn. Lemnul este versatil, astfel ca se potriveste atat stilului clasic, cat si celui modern. Diferenta o fac designul si finisarea.
Ia in calcul intretinerea mobilierului de gradina
Intretinerea mobilierului poate fi o bataie de cap, iar pastrarea lui in stare perfecta este imposibila in anumite conditii. Pentru parintii cu copii mici, mobilierul din plastic se dovedeste ideal, pentru ca se curata usor si rezista la rasturnari si lovituri cu mingea sau alte obiecte. O carpa inmuiata in apa cu sapun este de ajuns pentru a curata orice obiect de mobilier din plastic. La fel de usor de curatat este ratanul sintetic.
In schimb, metalul se zgarie usor, rugineste si trebuie vopsit din nou dupa o anumita perioada. Din fericire, exista lacuri speciale care previn rugina si stilouri reparatoare pentru acoperit zgarieturile. Lemnul este rezistent, dar durabilitatea difera de la o esenta la alta. In plus, trebuie ferit de umezeala sau acoperit cu un lac bun, pentru ca apa sa nu patrunda in fibre.
Orienteaza-te spre dimensiuni potrivite spatiului disponibil
Mobilierul de gradina se gaseste la dimensiuni variate, de la mese de 12 persoane la masute cu scaune care incap sub o streasina. Ia in calcul marimea spatiului disponibil inainte de a cumpara un set de mobilier de gradina. Poate ca iti place o masa de dimensiune mare, dar daca abia ai spatiu sa treci pe langa ea, mai bine indreapta-te spre alt mobilier.
Tine cont de greutatea mobilierului
Unul dintre criteriile neglijate deseori este greutatea mobilierului. Cand stai afara ai nevoie deseori sa muti mobila, fie pentru a adapta spatiul numarului de persoane, fie pentru a ingriji gradina sau a sta la soare. Prin urmare, evita mobilierul de gradina greu si alege-l pe cel care-ti ofera flexibilitate. Plasticul si ratanul sunt cele mai usoare materiale, in timp ce metalul si lemnul masiv se pot dovedi prea grele.
Gandeste ecologic
Produsele pe care le cumparam influenteaza mediul, iar mobilierul este o categorie de obiecte cu impact masiv asupra naturii. Daca alegi mobilier din lemn, asigura-te ca a fost exploatat legal, cu metode certificate ca non-distructive. Alegeri inspirate din punct de vedere ecologic sunt si mobilierul din plastic reciclat si cel din metal, care se poate refolosi dupa uzare.
Amenajarea spatiului din curte sau gradina nu este dificila. Ia in calcul criteriile prezentate mai sus si vei alege cel mai bun mobilier de gradina.