Relatia mama-fiu

Relatia mama-fiu, de ce este importanta

Relatia mama-fiu: de ce este importanta si cum evolueaza de-a lungul anilor. In varsta de patru ani, bebe obisnuia sa se agate de mama sa de fiecare data cand prindea ocazia; cand a implinit zece ani, nu ar vrea ca mama lui sa intre in camera lui; iar cand va avea 25 de ani, nu si-ar impartasi problemele cu mama lui, ca aceasta sa nu se ingrijoreze. Nu este atat de tipic fiilor? O relatie mama-fiu este o relatie coplesitoare din punct de vedere emotional.

Deci, ce face aceasta relatie atat de speciala, dar complicata? MomJunction va informeaza despre importanta relatiei mama-fiu, despre influenta unei mame asupra fiului ei si despre modalitatile prin care o mama poate imbunatati legatura cu fiul ei.

De ce este importanta relatia mama-fiu?

Mamele au un impact semnificativ asupra fiilor lor in masura in care modul in care se comporta in ultimii ani este atribuit relatiei lor cu mama lor. Nici o alta persoana nu intelege un copil mai bine decat o mama. Chiar de la nastere si pana la varsta adulta, un baiat hraneste o legatura adanc inradacinata cu mama sa. Si aceasta relatie este imperativa pentru dezvoltarea generala si sanatatea emotionala a copilului. Sa vedem cum o mama isi influenteaza fiul:

Inteligenti
Baietii care impartasesc o relatie sanatoasa cu mamele lor inca din copilaria lor sunt puternici din punct de vedere emotional si se crede ca au mai putine probleme de comportament in viata lor. Legatura puternica dintre mama si fiu il face sa se simta sigur si increzator. Studiile indica faptul ca baietii care nu au o legatura sanatoasa cu mamele lor in copilaria timpurie ar putea fi ostili si agresivi in ultimii ani.

Puternic emotional si independent
Un baiat, care este iubit si ingrijit de mama sa, se transforma intr-un barbat increzator. Un studiu publicat in editia din august 2011 a Child Development spune ca dragostea neconditionata si acceptarea mamei il asigura pe fiul ca este iubit si capabil sa fie un bun prieten si iubit. Studiul releva, de asemenea, ca cu cat o mama este mai iubitoare, cu atat sunt mai putine sansele ca baiatul sa fie indepartat si rece.

Relatia mama-fiu

Aveti control asupra comportamentului lor: inteligenta emotionala transmisa de mama il ajuta pe fiu sa-si dezvolte capacitatea de a-si articula gandurile. Astfel, el dezvolta autocontrolul in clasa si in mediile sociale.

Nu credeti in stereotipurile masculine: baietii crescuti de mame nu cred ca sunt intotdeauna duri sau ca se lupta pentru a-si demonstra barbatia. Ei cred ca nu este nimic rau ca baietii sa planga sau sa-si exprime emotiile. Au prietenii de lunga durata.

Va respecta femeile: o relatie stransa cu mama il va ajuta pe baiat sa aprecieze rolul ei in viata sa si contributia ei la familie. El va invata sa respecte femeile in general, deoarece este mai putin probabil sa aiba probleme de superioritate cu omologii sai.

Comportament mai putin riscant: baietii care sunt aproape de mamele lor implicati intr-un comportament mai putin riscant. O relatie mama-fiu pozitiva reduce influenta presiunii colegilor. Un studiu releva faptul ca mama baiatului are o influenta majora in atitudinea sa fata de alcool, droguri si sex.

Probabil ca va avea succes: o mama, care se implica in educatia si viata fiului ei, il ajuta sa aiba succes profesional si personal. Ea ii devine prietena, ghid, filosof si ii arata calea spre succes.

Imbunatateste comunicarea: o mama deschisa in comunicarea ei devine confidenta fiului ei. Fiul ei poate vorbi si impartasi orice cu ea chiar si in adolescenta si in varsta. Acest lucru ii ajuta pe fii sa comunice fara frica si inhibitii.

O mama este intotdeauna privita ca un parinte iubitor si grijuliu. Dragostea unei mame pentru fiul ei este mai vizibila decat a tatalui, deoarece o exprima in mai multe moduri. Cu toate acestea, expresia iubirii se schimba pe masura ce fiul creste de la un copil la un barbat.

Distribuie
 

Leave a reply