Cum sa te abtii sa tipi la copil chiar si cand esti nervos

Cum sa te abtii sa tipi la copil chiar si cand esti nervos

Ai incercat vreodata sa te abtii sa tipi la copilul tau atunci cand te simti depasita? Trebuie sa incerci sa te abtii daca nu vrei ca acest comportament de-al tau sa nu iti distruga relatia pe care o ai cu copilul tau.

Iata sfaturile pe care trebuie sa le aplici daca vrei sa nu mai tipi la copilul tau:

Calmeaza-te singur

In momentul in care simti ca te-ai enervat cel mai bine este sa iti rogi sotul sau bona sa stea cu cel mic. Atunci cand reactionezi la nervi iti sperii copilul si il faci sa isi piarda increderea in tine. Solutia cea mai ideala este sa vorbesti cu cel mic calm.

Este mai bine sa previi furia

Trebuie sa gasesti solutii  pentru toate problemele. Gaseste zilnic ocazii sa razi cu copilul tau si sa va bucurati de clipele petrecute impreuna. Ignora prostiile pe care le face sau mirezia din casa si petreceti timpul impreuna.

Nu te grabi niciodata

Sa reactionezi la nervi este cel mai urat lucru pe care l-ai putea face. Nu iti certa copilul pentru micile prostii pe care le face.

Atunci cand te-ai calmat poti impune anumite limite

Dupa ce te-ai Calmat te poti intoarce langa cel mic si poti discuta cu el. Incearca sa ii explici unde a gresit si ce trebuie sa faca pentru ca acesta sa poata intelege. Este mult mai bine sa discuti cu el atunci cand sunteti amandoi calmi decat sa vorbiti cand sunteti nervosa.

Indeparteaza tot ce ii poate pune viata in pericol copilului tau

Este mult mai bine sa scoti din calea copilului tau tot ce l-ar putea pune in pericol. Mai bine eviti accidentele si astfel iti vei stii copilul bine decat sa lasi lucrurile la intamplare si cel mic sa se loveasca de ele.

Invata-ti copilul sa isi controleze emotiile

Ajuta-ti copilul sa dea tot ce este mai bun din el. Acesta nu trebuie sa acumuleze frustari sau nervi , trebuie sa incerce sa tina totul sub control astfel incat relatia voastra sa fie una buna.

Distribuie
 

Leave a reply