Pepenele verde, care este 92% apă, are proprietăți de hidratare fabuloase, în timp ce este sărac în grăsimi și fără colesterol. Iată și alte motive pentru a-l pune în meniu.
Multă apă
Nimic nu este mai răcoritor de mâncat decât un fruct compus din 92% apă! Apa joacă un rol vital în reglarea temperaturii corpului, transportarea nutrienților și oxigenului către celule, eliminarea deșeurilor și protejarea articulațiilor, organelor și țesuturilor.
Multă citrulină
Pepenele verde este o sursă excelentă de citrulină, un aminoacid important. Citrulina este folosită de organism pentru a produce un alt aminoacid vital, arginina, care joacă un rol cheie în diviziunea celulară, vindecarea rănilor și eliminarea amoniacului. Citrulina din pepene verde este, de asemenea, ușor absorbită de organism. De fapt, pepenele verde este unul dintre puținele alimente cu un conținut ridicat de citrulină.
Bogat în licopen
Pepenele verde este bogat și în licopen, un antioxidant: o porție de 300 g (2 căni) conține 18,16 mg.
Sărac în sodiu și bogat în potasiu
Consumul de alimente bogate în potasiu și sărace în sodiu poate reduce riscul de hipertensiune arterială, un factor de risc asociat cu accidentul vascular cerebral și bolile de inimă.
Sursă bună de nutrienți
Pepenele verde este, de asemenea, o sursă bună de următorii nutrienți (per porție de 250 ml [1 cană]):
Vitamina C : Ajută la creșterea și menținerea oaselor, cartilajelor, dinților și gingiilor sănătoase.
Tiamina (vitamina B1) : eliberează energia din carbohidrați și promovează dezvoltarea normală.
Vitamina B6 (o alta sursa de acid pantotenic si magneziu): implicata in metabolismul energetic si formarea tesuturilor.
Vitamina A : susține dezvoltarea normală a oaselor și a dinților, precum și a pielii și a membranelor sănătoase.
Sărac în calorii
1 cană de pepene verde tăiat cubulețe (250 ml) conține doar 51 de calorii.