alimente alergenice

Alimente alergenice la care sa renunti cat alaptezi

Atunci cand esti in perioada de alaptare trebuie sa fii atenta la alimentele pe care le consumi pentru ca bebe sa nu fie afectat in vreun fel. Multe mamici pot manca aproape orice in aceasta perioada si nu trebuie sa isi faca griji in privinta asta, insa in unele cazuri anumite alimente ce sunt considerate alergenice pot cauza simptome de alergie celui mic.

Tot ceea ce tu ingerezi ajunge in rezerva de lapte, iar apoi in stomacelui celui mic.

Simtomele de alergie la bebelusi se pot manisfesta prin: iritabilitate, diaree, eruptii cutanate, gaze, scaune tari sau apoase, rinoree, tuse sau congestie.

Bebe refuza sanul

In unele cazuri bebelusul poate refuza sanul sau scuipa laptele atunci cand tu ai mancat un aliment care lui i-a provocat in trecut disconfort. Laptele isi schimba gustul sau mirosul in functie de ce mananci, asa ca bebe va recunoaste ce la deranjat in trecut.

Alimente cunoscute ca fiind alergenice:

Crustaceele si fructele de mare.
Chiar daca tu nu esti alergica la aceste alimente, insa sotul este, sunt toate sansele ca si cel mic sa sa dezvolte o astfel de alergie.

Ouale
In special albusul de ou este cunoscut ca fiind un aliment care provoaca alergii celor mici. Chiar daca nu-i dati celui mic sa consume direct albus de ou, acesta se poate regasi in multe alte alimente: paine, biscuiti, dulciuri, inghetata, etc.

Pestele
Desii este considerat cea mai buna carne si care nu provoaca in mod direct alergii, continutul mare de mercur poate crea probleme de sanatate micutului. Pestele cu nivel scazut de mercur este: macroul, ansoa, heringul, sardinele, somonul, bibanul de mare, codul, calcanul, crabul, midiile, stridiile si calamarul.

Menta
Consumata mai ales vara ca bautura racoritoare sau iarna in ceaiuri, menta nu este recomandata in perioada de alaptare. Menta contine substante care inhiba productia de lapte. In aceiasi categorie intra si patrunjelul.

Ciocolata
Cine nu are pofta din cand in cand de ciocolata sau cafea? Datorita continutului mare de cafeina specialistii ne recomanda sa nu le folosim in perioada de alaptare deoarece pot provoca stari de agitatie celui mic. De altfel cafeaua si ciocolata nu sunt recomandate nici in perioada de sarcina, din aceleasi motive.

Distribuie
 

Leave a reply