laptop gaming

Cu ce difera un laptop de gaming de unul normal?

Laptop-urile reprezinta una dintre cele mai importante piete din domeniul produselor electronice. Ele sunt foarte cautate deoarece ofera un lucru foarte important pe care sistemele desktop nu il pot oferi: portabilitatea. In anul 2019 unde totul se realizeaza pe fuga iar munca a devenit preponderent online, oamenii prefera sa-si faca proiectele sau sa-si rezolve atributiile de oriunde se afla.

Bineinteles, laptop-urile se pot folosi si in alte scopuri. De exemplu, puteti sa le utilizati pentru vizionarea de filme/seriale, pentru ascultarea de muzica, pentru jocuri etc. Daca tot am ajuns in punctul in care vorbim despre jocuri, am sa va raspund la intrebarea din titlu cat pot eu de bine si de clar.

In general, laptop-urile de gaming sunt mult mai puternice si au specificatii mai performante decat laptop-urile/ultrabook-urile obisnuite. Acest lucru este posibil datorita carcaselor mai mari si mai robueste unde incap componente care in mod normal s-ar potrivi doar la un sistem desktop. Totusi, in ultimul timp am vazut niste modele atat de subtiri incat am ramas impresionat ca pot oferi performante atat de puternice.

Laptop de gaming

Pe langa componente si forma, laptop-urile de gaming au in general design-uri mai agresive si multe lumini RGB. Astfel, atat logo-urile, tastatura cat si touchpad-ul sunt iluminate pentru a oferi o experienta mai buna pe timp de noapte dar si pentru a capata un aspect mai diferit. Tin sa mentionez faptul ca foarte multi profesionisti sau persoane care se ocupa cu activitati intensive (editat foto-video, programare, rendering) apeleaza la aceste laptop-uri intrucat au specificatii foarte bune si nu neaparat pentru ca vor sa se joace.

O alta diferenta destul de importanta o reprezinta display-urile. In general, un laptop de gaming are un display mai bun, mai bine calibrat si cu o rata de refresh mai buna decat display-ul unui laptop normal. Acest lucru bineinteles ca are un impact destul de mare in jocuri iar diferenta se simte. Va informez totusi ca laptop-urile de gaming de buget (2500-4000 de lei) au in general display-uri normale, cu rate de refresh pana la 60Hz.

Un alt factor care le diferentiaza este autonomia bateriei si puterea de alimentare. Un laptop de gaming cu specificatii puternice are mai multa nevoie de putere si curent decat un laptop normal. Astfel, daca optati pentru un laptop de gaming nu va asteptati ca autonomia bateriei sa depaseasca 3-4 ore de utilizare. In schimb, la laptop-uri normale si la ultrabook-uri, aceasta poate tine chiar si 8-12 ore.

Nu in ultimul rand, o diferenta majora intre ele este pretul. Desi intr-un fel pretul este normal sa fie mai mare pentru ca ofera specificatii mai bune, producatorii au inteles ca piata “produselor de gaming” este foarte cautata iar lumea este dispusa sa plateasca sume importante de bani. Din punctul meu de vedere, ar putea sa puna specificatii asemanatoare la preturi mai mici, dar acest lucru ar insemna sa le scada profiturile intr-un mod destul de dramatic.

In concluzie, diferentele dintre un laptop normal si un laptop gaming sunt destul de mari. De obicei, laptop-urile de gaming au specificatii mai bune, sunt mai puternice, arata mai agresiv si costa mai mult.

Distribuie
 

Leave a reply