Cum alegi cea mai buna masinuta electrica pentru copii?

Daca vrei sa ii faci copilului tau o surpriza placuta, cumpara-i o masinuta electrica copii . Este o jucarie pe care o va indragi din prima si care ii va aduce o multime de avantaje: il va face mai responsabil, ii va dezvolta abilitatile de sofat si ii va dezvolta reactiile la diversi factori exteriori.

Cum alegi, insa, cea mai buna masinuta electrica pentru copilul tau?

Pe piata exista sute de modele care mai de care mai interesante. Daca vrei masinuta perfecta este bine sa tii cont de o serie de detalii care imbunatatesc foarte mult experienta:

  1. Siguranta. Este primordiala. Trebuie sa ii acorzi cea mai mare atentie, deoarece ultimul lucru pe care il doresti este sa il vezi pe cel mic accidentat. Asigura-te ca masina este dotata cu centura de siguranta, are o viteza maxima care nu este periculoasa si este dotata cu telecomanda. Atata vreme cat este dotata cu telecomanda, masinuta poate sa fie controlata de la distanta de catre parinti. Telecomanda este ideala mai ales pentru copiii mici.
  2. Rotile. Exista roti destinate drumurilor line sau roti pentru drumuri accidentate. In general, materialele din care sunt relaizate rotile sunt plasticul, spuma sau cauciucul. Cele mai populare roti sunt cele din spuma, deoarece sunt foarte confortabile si se uzeaza greu.
  3. Dimensiunile masinii. Evident, conteaza si dimensiunea masinii. Aceasta poate sa fie aleasa in functie de marimea copilului si de varsta acestuia.
  4. Varsta celui mic. IN functie de varsta, poti alege masini care circula mai repede sau sunt dotate cu diverse tehnologii moderne. Pentru un copil de pana in 3 ani, este bine sa te orientezi spre masini care nu circula cu mai mult de 5 km/ora, in asa fel incat sa le poti urmari cu usurinta. Pentru un copil intre 3 si 5 ani, este mult mai potrivita o masina care circula cu pana la 7 sau chiar 10 km pe ora.
  5. Dotari. O masinuta electrica poate sa fie dotata cu USB si player MP3, cu radio si chiar cu ecrane video. Cu cat mai multe dotari, cu atat copilul va fi mai incantat de achizitie.

De asemenea, nu trebuie sa neglijezi garantia pe care ti-o ofera producatorul si pretul pieselor de schimb. In unele cazuri, piesele de schimb sunt foarte costisitoare, asadar, chiar daca dai peste o masinuta foarte ieftina, trebuie sa te asiguri ca nu implica niciun cost suplimentar.

 

Distribuie
 

Leave a reply