Vaccinul la copiii: mituri si argumente

Vaccinul la copiii: mituri si argumente

Sunt convins ca ati auzit multe despre vaccinarea copiilor si efectele secundare, multe povesti bazate pe adevar, sau nu. Ca si parinte este normal sa fi preocupat de sanatatea celui mic si sa ai o retinere cand urmeaza sa fie vaccinat. Cu toate astea trebuie sa ne gandim ca este un pas important in protejarea copilului tau impotriva unei serii de boli grave, chiar letale.

Ininate de a fi administrat, un vaccin este testat extensiv, nu poate fi aprobat altfel. Este evaluat cu atentie si sunt facute publice toate informatiile cu privire la acesta, privind siguranta si eficacitatea acestuia

Mituri despre vaccinare

Vaccinurile cauzeaza autism
De-alungul timpului au existat multe mituri despre asta, mai ales despre posibila legatura intre vaccinul impotriva rujeolei-oreion-rubeola (MMR) si autism. Specialistii au dovedit ca aceste temeri au la baza argumente serios eronate.

Vaccinurile contin mercur periculos
Unele vaccinuri pot contine Tiomersal, care este un conservant folosit pe scara larga pentru vaccinurile care sunt furnizate in flacoane cu mai multe doze. In momentul de fata nu exista dovezi care sa sugereze ca tiomersal prezinta un risc pentru sanatate.

Bolile tipice copilariei sunt normale
Cunoscute ca si boli "normale" mai ales de catre batrani, ele care pot fi prevenite prin vaccinare si nu trebuie sa fie absolut deloc no "normale", mai ales ca unele boli, cum ar fi rujeola, oreionul si rubeola sunt grave si pot duce la complicatii severe inclusiv pneumonie, encefalita, orbire, diaree, infectii ale urechii, sindromul rubeolei congenitale si pot letale. Toate aceste boli si suferinte pot fi prevenite cu vaccinuri. De retinut, daca copii nu sunt vaccinati impotriva acestor boli ii in mod absolut si inutil vulnerabili.

Pot suprasolicita sistemul imunitar al copilului
Este dovedit stintific ca vaccinurile nu au niciun efect negativ asupra sistemului imunitar al unui copil.

Argumente PRO vaccinare

Imunizarile pot salva viata copilului tau
Vaccinarea este foarte sigura si eficienta
Imunizarea ii protejeaza pe ceilalti din jur
Imunizarile va pot economisi timp si bani
Imunizarea protejeaza generatiile viitoare

Vaccinarea copilului are un rol important in sanatatea si viata lui. Vaccinurile ajuta copilul sa-si produca proprii anticorpi care il vor proteja de boala si in cazul fetelor vor la randul lor proteja copiii cand vor deveni mame.

Distribuie
 

Leave a reply