Sfaturi pentru prima vizita a copilului tau la stomatolog

Sfaturi pentru prima vizita a copilului tau la stomatolog

Stim cu totii cat de important este ca un copil sa fie vazut de un stomatolog la fiecare 6 luni. Consecintele nerespectarii acestui regim, in special in timpul formarii dintilor permanenti, se pot manifesta ca o bomba cu actiune intarziata. Pentru a evita dentofobia (frica de medici stomatologi) copilului tau, incerca sa aplici sfatul nostru cat mai curand posibil, astfel incat copilul sa inteleaga ca o vizita la dentist nu este infricosatoare.

Prima vizita a copilului la medicul stomatolog trebuie sa inceapa de la o varsta frageda. Aceasta este exact varsta la care trebuie efectuata prima inspectie pentru a identifica eventualele probleme care necesita o interventie timpurie. Pentru parinti, o astfel de vizita timpurie la dentist cu bebelusul lor, va fi folositoare pentru ca vor invata cum sa-i ajute pe copii sa aiba grija de dinti si gingii in mod corect.

prima vizita a copilului tau la stomatolog

Daca vizita se efectueaza mai devreme, copilul va incepe sa se obisnuiasca cu acest lucru, si nu va fi o problema in cazul unei proceduri obisnuite. Joaca-te cu copilul la dentist. Lasa-l sa ia rolul unui medic, folosind o papusa sau o jucarie pe post de pacient. Intr-o forma accesibila, explica copilului modul in care medicul efectueaza procedura si ce se intampla.

Utilizeaza o oglinda si o periuta de dinti in joc. In oglinda, numara dintii copilului tau, spunandu-i ca dentistul va face acelasi lucru cu dintii lui. Lasa copilul sa faca acelasi lucru cu "pacientul" sau. Alege carti despre vizite la medicul dentist.

Nu iti impovara copiii cu experientele tale personale. Multi parinti fac greseala de a crede ca acestea pot ajuta copiii in vizita la stomatolog, spunandu-le cum au depasit propriile temeri, in incercarea de a elimina cariile dentare in copilarie si cata durere a suferit la extractie dentara. Amintirile tale tulburatoare pot provoca frica nu numai copiilor.

Distribuie