Reducerea colesterolului din alimentatia copiilor

Reducerea colesterolului din alimentatia copiilor

Colesterolul ridicat poate incepe in copilarie. Nivelurile ridicate de colesterol sunt susceptibile de a continua sa creasca ca un copil creste intr-un adolescent si adult. Acest lucru creste riscul copilului dumneavoastra pentru probleme de sanatate legate de colesterol.

Care sunt riscurile de nivel ridicat de colesterol?

Corpul copilului dumneavoastra are nevoie de unele colesterol pentru a proteja nervii, face tesuturile celulare, si produce anumiti hormoni. Dar prea mult colesterol dauneaza vaselor de sange. Se acumuleaza de-a lungul peretilor vaselor de sange. Aceasta formeaza depozite lipicioase, grase numite "placa". Studiile arata ca placa poate incepe sa se formeze in copilarie.

Nivelul ridicat de colesterol creste riscul copilului dumneavoastra de boli de inima si accident vascular cerebral atunci cand el sau ea devine mai in varsta. Bolile de inima este principala cauza de deces in Statele Unite.

Riscul este mai mare la persoanele care:
- Au un istoric familial de boli de inima sau accidente vasculare cerebrale.
- Au diabet.
- Sunt supraponderali sau obezi.
- Au obiceiuri alimentare nesanatoase.
- Nu sunt activi fizic.
- Fumeaza sau sunt expusi la fumul tigara.

De unde vine colesterolul?

Ficatul face tot colesterolul de care are nevoie corpul copilului dumneavoastra. El sau ea devine, de asemenea, colesterol din alimente, inclusiv produse de origine animala, ar fi oua, carne, si produse lactate.

Lipoproteinele cu densitate mica (LDL) sunt adesea numite colesterol "rau". Ele livreaza colesterol organismului. Corpurile unor oameni fac prea mult colesterol LDL. Nivelurile de LDL, de asemenea, sunt crescute prin consumul de alimente bogate in grasimi saturate, grasimi trans, si colesterol alimentar.

Lipoproteinele cu densitate mare (HDL) sunt adesea numite colesterol "bun". Elimina colesterolul din sange. Un nivel sanatos de HDL poate ajuta la protejarea impotriva bolilor de inima. Exercitarea poate creste cantitatea de colesterol HDL organismul produce. Evitarea grasimilor trans si in urma unei diete sanatoase, de asemenea, poate creste nivelurile de HDL.

Uneori, nivelul colesterolului este ridicat din cauza unui nivel ridicat de LDL. Acest lucru creste riscul de boli de inima sau accident vascular cerebral. Alte ori, nivelul colesterolului sunt ridicate din cauza unui nivel ridicat de HDL. Acest lucru nu creste riscul de boli de inima sau accident vascular cerebral.

Majoritatea copiilor nu trebuie sa fie testati pentru colesterol ridicat. Copilul dumneavoastra trebuie testat daca exista antecedente familiale de colesterol ridicat. Medicul dumneavoastra va va recomanda de asemenea testarea daca considera ca este cazul.

Distribuie
 

Leave a reply