Ce faci cand bebe n-are pofta de mancare

Ce faci cand bebe n-are pofta de mancare?

Ce faci cand bebe nu are pofta de mancare, cand mananca mai putin decat de obicei, cand ar trebui sa te ingrijorezi si sa mergi la doctor.

Ca sa iti dai seama de toate asta trebuie sa stii ce inseamna o alimentatie completa si cat ar trebui sa manance bebe. Apetitul la cei mici poate varia de la o zi la alta, insa daca vei stii care este cantitatea de hrana de care are nevoie pentru a ramane sanatos poti depista din timp daca ceva nu este in regula cu el.

Ti-am pregatit cateva exemple de cantitati pe care cel mic ar trebui sa le consume zilnic:

Bebe la 1-3 luni are nevoie de 150 ml de lapte, de 6-8 ori pe zi.

La 4-6 luni poate consuma 150-180 ml de lapte la o singura masa, plus 1-2 ligurite de cereale.

La varsta de 6-8 luni consuma in jur de 180-240 ml de lapte la o masa, plus gustari de cereale, fructe si legume pe parcursul zilei.

Beblusii cu varsta de 8-12 luni consuma in medie 120-180 ml de lapte la o masa, plus o masa consistenta formata din alimente solide.

Daca din diferite mnotive bebe nu poate fi alaptat natural si trebuie hranit cu lapte praf, iata cantitatile optime in functie de varsta, greutate si pofta de mancare.

In primele 4-6 luni cand bebe nu poate consuma alimente solide, se recomanda o doza zilnica de cate 70 ml de lapte praf pentru fiecare kilogram pe care il are.

Lipsa poftei de mancare, cauze?

Primul lucru la care se gandeste orice parinte care se confrunta cu aceasta problema este ca bebe este bolnav, il doare burtica si nu poate manca. Nu este recomandat sa asociem problemele pe care noi le-am avut cu ale celui mic, inainte sa mergem la spital trebuie sa ne gandim bine ce am facut in zilele trecute, ce a mancat bebe, ce a baut, de exemplu poate cu o zi in urma a mancat prea mult si are inca burtica plina, trebuie sa eliminam cauzele.

In primele 6 luni bebelusii cresc foarte repede, dupa care procesul incetineste si automat si pofta de mancare, asta inseamna puiul tau va manca mai putin la 12 luni decat o facea la 6, pentru ca nu mai are nevoie de acelasi numar de calorii.

Sfaturi pentru mamici

Daca observi o scadere in apetitul celui mic incearca sa monitorizezi tot ce mananca sau a mancat, poate exista vreun aliment care nu-i mai place. Daca este vorba doar de 2-3 zile nu este cazul sa te alarmezi, incearca sa variezi meniul, sa il faci mai atragator folosind cubulete de fructe, legume cu texturi diferite, biscuiti, cereale.

Daca situatia mai multe zile, atunci ar fi bine sa mergi cu bebe la un consult.

Distribuie
 

Leave a reply