Cum se dezinfecteaza corect casa

Cum se dezinfecteaza corect casa

Mai ales in aceste timpuri trebuie sa stii cum se dezinfecteaza corect suprafetele din casa si cand trebuie sa faci asta. Fie ca vorbim de noul coronavirus, de gripele sezoniere sau raceala dezinfectia casei este foarte importanta, este o necesitate. Prin dezinfectie se indeparteaza germenii si se poate preveni raspandirea acestora.

Curatenia in casa este necesara si trebuie facuta periodic, cu atat mai mult cand avem copii in casa, dar acest lucru nu este suficient pentru a indeparta virusii sau germenii. Dezinfectarea unei case presupune folosirea de solutii eficiente, cu efect biocid.

Incepe dezinfectia in spatiile esentiale, in baie si bucatarie, hol, dormitor. Va trebui sa treci peste toate suprafetele, peste blat, manere, frigider, robinet, etc.

Dupa ce ai terminat nu uita sa deschizi larg pentru a lasa aerul curat sa purifice locul. Se stie deja ca aerul curat este un bun dezifenctant natural.

Va trebui sa dai o atentie deosebita la intrarea in casa, la hol, sunt spatii ce ar trebui dezinfectate zilnic. Nu intra in casa cu incaltarile de afara, eventual te descalti la intrare si le duci in locul unde le tii, daca este posibil desigur ar trebui sa le cureti.

In dormitor aeriseste cat de mult poti, schimba regulat asternuturile si spala cu detergent cu clor, pulverizeaza covorul cu solutie cu alcool sanitar lasa asa o ora apoi aeriseste.

Chiar daca folosesti manusi nu uita sa te speli pe maini cat de des poti.

Cum dezinfectam corect casa

Ce solutii folosim?

Daca ar fi sa folosim ceva impotriva coronavirusului, solutiile alcoolice cu cel puțin 70% alcool sunt eficiente.

Pentru baie se poate folosi solutie de apa si clor, la litri de apa adaugati o cana de clor. Puteti folosi un pulverizator pentru ca particulele sa ajunga in toate colturile incaperii. Lasa substanta cel putin 15-20 minute sa actioneze, poti curata sau spala in functie de suprafata. Nu uita ca nu trebuie sa stai in incaperea in care folosesti substante pe baza de clor.

Nu folosi alcoolul sanitar pe lemn pentru ca pateaza, lasa urme albe, cauta servetele umede cu solutii biocide care pot fi folosite pentru lemn, atentie nu toate poti fi folosite pentru ca la fel pot lasa urme.

Este foarte important sa-ti protejezi mainile, gura, nasul si ochii in timp ce folosesti substante care dezinfecteaza.

Distribuie
 

Leave a reply