Revenirea la serviciu dupa concediul de crestere a copilului

Revenirea la serviciu dupa concediul de crestere a copilului

Daca, dupa a treia zi de la nasterea copilului, il duci mai intai la o gradinita, iar tu insuti alergi rapid sa te intorci la munca, totul va fi rau, intr-adevar. La o saptamana dupa inceperea brusca a noului regim, te afli deja intr-un dezastru: acasa va fi  mizerie, bebelusul va fi suparat, tu vei fi stoarsa ca o lamaie, iar la locul de munca vei fi nefericita. Ai nevoie de repausul pe care legea ti-l da.

Dupa repaus poti reveni la serviciu, numai dupa ce ti-ai rezolvat problema cu gradinita si dadaca in avans. Copilul trebuie sa se obisnuiasca cu noua situatie si cu regimul. In 99,9% din cazuri, te asteapta lacrimile de dimineata. Pregateste copilul pentru circumstante noi si acorda-i mai mult timp dimineata si seara.

concediu de maternitate

Sfaturi

  • Trezeste-te devreme.Daca mergi la lucru mai devreme, acorda copilului un timp minim de 30 de minute, iar seara ocupa-ti timpul cu el.
  • Distribuie responsabilitatile casei.Un concediu de crestere a copilului implica de obicei ingrijirea casei. Acum nu vei mai avea suficient timp pentru tot si imediat. Cere ajutor si distribuie responsabilitatile membrilor familiei pentru a nu te supraincarca cu responsabilitatile casei.
  • Amana o afacere noua pentru mai tarziu. Daca noul regim este destul de greu, nu te gandi la o activitate suplimentara, chiar daca  uneori te confrunti cu o explozie salbatica de energie.

Cum sa te comporti la locul de munca

Dupa o pauza lunga, a merge din nou la munca pare a fi destul de greu. Te vei teme si te vei ingrijora de calitatea muncii si a cunostintelor tale. Incearca sa te calmezi, deoarece mergi la acelasi loc de munca din care ai plecat. Ai inceput deja sa lucrezi in aceasta companie si nu ti se va intampla nimic groaznic.

Daca sunt noutati pune intrebari si nu iti fie frica sa arati ca nu stii nimic. Este mai bine sa ceri si sa faci ceea ce trebuie, decat sa regreti mai tarziu.

Distribuie