mama singura

Cum sa te comporti in rolul de mama singura?

In societatea in care traim putem observa foarte frecvent mame care isi cresc singure copiii. Motivele pentru astfel de situatii sunt foarte diverse si fiecare caz in parte are propriile implicatii. Cu toate acestea, sunt foarte multe mame care reusesc sa fie un exemplu demn de urmat in ceea ce inseamna cresterea unui copil chiar si atunci cand figura paterna este absenta. In ceea ce urmeaza vei descoperi cateva sfaturi daca te regasesti in rolul de mama care trebuie sa creasca singura unul sau mai multi copii.

Ofera atentie si dragoste copilului

De foarte multe ori parintii considera ca lipsa banilor este resimtita de copil cel mai puternic. Un copil aflat in primii ani de viata sau chiar la adolescenta are nevoie in primul rand de atentie, sa fie ascultat si are nevoie de multa dragoste. Prin urmare, chiar daca esti o mama singura cauta sa ii acorzi timp copilului tau si alege sa petreci cat mai multe ore alaturi de copil in defavoarea unui al doilea job care i-ar putea oferi mai multe lucruri, dar mai putina atentie.

Accepta ajutor din exterior

De foarte multe ori atunci cand esti mama singura ai tendinta de a te concentra 100% asupra copilului tau si uiti de tine. Trebuie sa stii ca daca vrei sa ai grjia de copil trebuie sa iti incarci bateriile si sa accepti ajutor din exterior pentru cresterea copilului. In consecinta, daca bunicii copilului sau tatal lui pot contribui intr-un fel sau altul la cresterea sanatoasa a acestuia accepta ajutorul acestora sau chiar invita-i sa te ajute. De asemenea, prietenii in care ai incredere pot reprezenta o mana de ajutor importanta atunci cand esti o mama singura.

Creeaza obiceiuri sanatoase

Pentru o viata sanatoasa este indicat sa creezi o serie de obiceiuri in sanul familiei. Sa luati masa impreuna, sa mergeti la cumparaturi impreuna sau sa il implici pe cel mic in treburile casnice precum curatenia sau pregatirea meselor reprezinta o parte din astfel de obiceiuri. De asemenea, timpul liber petrecut impreuna reprezinta un alt obicei sanatos care te poate ajuta in rolul de mama singura.

Dovedeste-i ca poate conta pe tine

Este bine sa impui reguli care sa fie respectate in caminul vostru, dar este foarte indicat sa nu fii exagerat de excesiva cu copilul tau. Este indicat sa ii dovedesti acestuia prin vorbe, dar mai ales prin fapte, ca poate conta pe tine in orice situatie si esti sprijinul la care poate apela oricand are nevoie.

Distribuie
 

Leave a reply