cum sa te comporti daca esti mama vitrega

Cum sa te comporti daca esti mama vitrega

Cum sa te comporti daca esti mama vitrega

Despre un barbat care s-a casatorit cu o femeie cu copii, vorbim de obicei cu respectul cuvenit: "Este un om bun, el creste copiii altuia". Atunci cand se pronunta cuvantul „mama vitrega“ in imaginatie s-ar putea sa apara un fel de matusa rece si straina, care lasa ura si tiranie in urma ei. Este destul de greu pentru o femeie care vine intr-o casa in care exista deja copii, unde trebuie sa dovedeasca ceva cuiva in fiecare zi si sa ia examenul pentru dreptul de a fi considerata o mama vitrega buna sau o persoana normala.

Ceea ce simtim pentru copilul nostru este ceva biologic, si poate chiar dincolo de intelegere, la nivelul simturilor. Cand trebuie sa iei un copil pe care nu l-ai nascut tu, este o calitate complet diferita.  Cuvantul mama vitrega este foarte murdar, dar in familia ta, acesta poate fi pronuntat ironic. "Oh, mama vitrega a raului", iti poate spune sotul in gluma, cand ceri cate ceva pentru copii.

mama vitrega

Tu, ca femeie poti fi o persoana mai moale, iar tatal copiilor mai solid si mai structurat, asa ca de multe ori reprezinti interesele copiilor, si de aici gluma cu "mama vitrega a raului". Da, intr-adevar, esti undeva o mama vitrega, si, in ceea ce priveste imaginea mamei, ai fost intotdeauna o sustinatoare a faptului ca ai putea vorbi liber despre mama.

Chiar inainte de casatorie, impreuna cu sotul tau, mergeti la mormantul sotiei decedate. Ai putea cere o binecuvantare, spunand ca vei face totul pentru ca relatia voastra sa fie cat se poate de buna. In orice caz, poti fi recunoscatoare, pentru ca ea a adus copiii in aceasta lume, iar tu te vei asigura ca viata lor continua sa se dezvolte in mod normal, desigur, mai ales datorita lor, dar si ajutorului tau.

Prin urmare, ai imaginea unei mame, iar acest lucru te poate ajuta foarte mult, pentru ca, in viata reala, desigur, exista nemultumiri, exista nedreptati, cateodata simti ca nu esti plina de sentimente pentru noii tai copii. Insa, trebuie sa treci peste toate si sa iti revii.

Distribuie