Cum evolueaza relatia mama-fiu

Cum evolueaza relatia mama-fiu de-a lungul anilor

Cum evolueaza relatia mama-fiu de-a lungul anilor:

Mama este ingrijitorul principal al unui copil in copilaria sa timpurie. Prima relatie fizica si emotionala dintre mama si fiu se stabileste intre cei doi imediat dupa nastere. Copilul depinde de mama pentru aproape orice, iar acest atasament sigur cu mama formeaza baza unei legaturi puternice. Sa vedem cum evolueaza in cele trei faze diferite ale vietii baiatului.

Copilaria timpurie
Legatura dintre mama si copil incepe chiar in interiorul uterului. Fiul preia primele sale emotii de la mama si pe masura ce ingrijirea continua, el creste pentru a fi inteligent emotional si puternic. Cercetarile indica faptul ca o buna legatura mama-fiu va asigura un nivel mai scazut de stres psihologic la copii (3). Cand mama lui are grija de nevoile sale, el invata sa aiba incredere si sa simta siguranta emotionala.

Adolescenti
Adolescenta este o faza dificila pentru baieti, in care se lupta sa faca fata multor schimbari, atat intern cat si extern. O mama isi ajuta fiul sa treaca prin anii adolescenti duri. In aceasta etapa, baietii pot ceda la presiunea colegilor si pot experimenta fumatul, drogurile si alcoolul.

Atunci cand o mama comunica deschis cu fiul ei si explica caile lumesti, ii ajuta pe baieti sa faca diferenta intre bine si rau. O mama afectuoasa si empatica ofera stabilitate si ofera indrumare morala baiatului.

Adolescentilor le place sa fie tratati ca adulti. Deci, atunci cand o mama cauta contributiile si sugestiile fiului in general sau il implica in discutii de familie, se simt respectate. De asemenea, ajuta la cresterea stimei de sine si a increderii sale.

Adult
Acesta este momentul in care o mama isi sfatuieste fiul cu privire la cariera, dragoste si casatorie. Mamele, desi se stie ca sunt emotionale, sunt si practice. Isi ajuta fiii sa se concentreze asupra carierei si ii lasa sa fie realisti. Isi urmaresc fiii sa-si urmeze pasiunea si visele.

Cand un barbat imparte o relatie puternica cu mama sa, castiga foarte mult, deoarece afecteaza direct relatia sa cu sotul sau. Un barbat care isi iubeste si respecta mama, isi iubeste si respecta si sotia. Casatoriile fericite sunt asociate cu relatii calde si sigure mama-copil.

Desi este esential ca mama sa-si iubeasca si sa-si sustina fiul in diferite etape ale vietii sale, acestea nu pot fi supra-protectoare sau posesive pentru ele.

Deci, cum am sti daca o mama este suficient de aproape sau prea aproape de fiul ei?

Daca un barbat este prea aproape de mama sa, ar putea fi etichetat baiatul unei mame si, daca nu este suficient de aproape, ar putea fi judecat pentru ca a ignorat dragostea mamei sale. Cum poate decide o mama cat de aproape sau de departe ar trebui sa fie de fiul ei? Iata cativa parametri:

Conexiune fizica
Atingerea fizica intre mama si copilul ei este necesara in copilaria timpurie. Baietii necesita atingerea calda a mamei lor. Cu toate acestea, nevoia de atingere fizica se schimba pe masura ce baiatul creste. De obicei, mamele tind sa-si trateze fiii ca fiind copii chiar si dupa ce cresc. Dar nu te enerva daca fiul tau iti spune sa nu-l saruti in timp ce il lasi la scoala sau cand prietenii lui sunt in preajma. Respecta-i sentimentele. Si cand se adreseaza unui adolescent, decalajul fizic dintre tine si fiul tau se mareste. Prin urmare, nu mai face dus afectiune in locuri publice, daca nu-i place.

Conexiunea emotionala
Spre deosebire de conexiunea fizica, conexiunea emotionala este acolo pentru totdeauna. S-ar putea sa ia o bataie in anii adolescentei fiului tau, dar odata ce va trece de adrenalina, isi va da seama de nevoia de a fi conectat emotional cu tine si intelege ca esti o persoana care este mereu acolo pentru a lupta pentru el si pentru a-l sprijini l. Bineinteles, nu va suparati daca sunteti si sacul lui de box, deoarece de fiecare data cand se confrunta cu o problema, sunteti cea mai usoara tinta pentru el de a tipa.

Conexiune pe tot parcursul vietii
Legatura cu mama este intotdeauna acolo. Dar cand baiatul devine barbat si se casatoreste prioritatile sale se schimba. Are de ingrijit familia si trebuie sa mentina un echilibru intre copii, sotie si cariera. Legatura sa cu mama sa va inflori daca mama intelege aceasta schimbare de paradigma. Da-i libertatea, lasa-l sa ia deciziile si permite-i sa-si consulte sotia cu privire la chestiuni importante. Mai presus de toate, accepta-i sotia in familia ta. Acest lucru va spori respectul fiului tau fata de tine.

Distribuie
 

Leave a reply