Problemele cu care se confrunta un parinte modern

Problemele cu care se confrunta un parinte modern

Totul este rapid, ai mobil, internet, atat de multe informatii, atat de multe oportunitati de crestere si de auto-dezvoltare. Dar exista si un dezavantaj al ritmului modern si al stilului de viata. Iar unul dintre aspectele sale se refera la copii, mai precis, cu ce dificultati se confrunta parintii atunci cand isi cresc copiii.

Adolescenti obsedati de gadgeturi

Actuala generatie tanara isi petrece cea mai mare parte a timpului liber pe retelele sociale, pentru ca este o modalitate de a ramane in legatura cu prietenii lor. Multi adolescenti sunt dependenti de jocurile pe calculator si nu considera ca acest hobby ar fi problema lor. Aceasta este o problema a parintilor, deoarece, timpul excesiv pe internet poate interfera cu alte aspecte ale vietii lor, cum ar fi studiile, ajutorul la domiciliu si dezvoltarea de sine.

problemele unui parinte

Pentru a evita multe probleme cu copilul in viitor, instaleaza un computer in camera obisnuita si astfel, vei putea controla adolescentul. Introdu regula restrictiei de timp pentru utilizarea calculatorului. In plus, poti seta controalele pentru parinti, blocand astfel, site-urile si programele cu continut nedorit.

Comportament nepoliticos fata de parinti

Ostilitatea este o schimbare foarte pronuntata in comportamentul unui adolescent si una dintre principalele probleme ale adolescentilor moderni. Nu poti trece cu vederea cand copilul tau delicat s-a transformat intr-un adolescent iritabil, care se comporta fara respect, vorbeste intr-un mod ciudat si ignora toate regulile impuse de tine. Adolescentii incep sa se comporte in functie de propriile comportamente, care sunt diferite de comportamentul parintilor lor.

Din pacate, la aceasta varsta adolescentii apreciaza mult mai mult parerea prietenilor decat opinia rudelor. In acest lucru se afla un mic pericol, deoarece adolescentii actioneaza in multe feluri la influenta altcuiva. Oricare ar fi aceasta, este important sa arati copilului normele de baza ale comportamentului si sa institui o regula de comunicare respectuoasa in familie.

Distribuie