Idei de weekend impreuna cu copiii

Idei de weekend impreuna cu copiii

Aveti probleme in a gasi ceva de facut de care sa se bucure intreaga familie? Nu-ti face griji! Aceste activitati fac iesiri de familie perfecte pentru acele weekenduri in care tu si copiii trebuie sa iesiti din casa. Pe vreme buna sau proasta, trebuie sa gasiti ceva care sa satisfaca toata lumea.

Petrecerea timpului impreuna intareste legatura familiala, imbunatateste performanta academica a copilului, ajuta copilul sa isi dezvolte abilitatile parentale si mai putine sanse de violenta, abuz de droguri si probleme de comportament, cum ar fi agresivitatea, care este foarte frecventa in randul copiilor in zilele noastre. Distrageri precum televizorul, jocurile video si telefoanele mobile au tinut familiile departe de a se bucura de timp alaturi de cei apropiati si dragi.

Sa mancam mese impreuna, sa vorbim despre evenimentele zilei, sa impartasim bucuriile si infrangerile, sa facem treburi gospodaresti impreuna si sa petrecem cateva seri dand porumb si vizionand filme sunt exemple de activitati comune. Unele familii programeaza cate o seara in fiecare saptamana pentru activitati speciale de distractie in familie. Iata o lista de lucruri distractive de familie de facut in acest weekend care va vor ajuta sa va distrati cu familiile dvs. si sa petreceti timp de calitate cu ele.

Organizati noaptea filmelor acasa:

Toti copiii adora sa se vada pe ei insisi cand erau mai mici. Pop intr-o caseta din zilele lor mai tinere sau creati o prezentare de diapozitive folosind imagini cu ei in crestere. Casetele de nunta ale parintilor fascineaza si copiii. Asigurati-va ca avansati rapid daca videoclipul dvs. dureaza 6 ore. Ideea nu este sa-i plictisesti pana la moarte!

Filme interactive:

Urmariti impreuna un film in familie. O modalitate excelenta de a pastra aceasta idee interactiva este vizionarea unui film cu un mesaj controversat si discutarea acestuia ulterior. In acest fel, copilul invata si lectii de valoare. De asemenea, puteti viziona documentare adecvate varstei despre problemele de mediu sau din lume si puteti stimula discutiile.

Participati la o competitie in familie:

Un concurs de arta, poate fi? Nu este nevoie decat de niste creioane, markere, hartie, lipici, banda adeziva si cateva cote si capete din jurul casei. Cand iti implici copiii intr-o sarcina de grup, incurajezi sentimentele de stima de sine si competenta. Faceti sarcina mai memorabila acordand cate un mic premiu fiecarui copil, pentru creatia sa.

Gatiti si mancati impreuna:

Amintiti-va intotdeauna familia care mananca impreuna, ramane impreuna. Deci, faceti un lucru important sa aveti o „Noapte de masa in familie”, in care dumneavoastra si toata lumea pregatiti mancare; puteti chiar sa aveti o zi a bucatariei mondiale si sa va bucurati de delicatese din diferite tari. Aceasta este o lectie minunata de lucru in echipa si tuturor le va placea masa gustoasa gatita impreuna. Incurajeaza-ti copilul sa vina cu propriul fel de mancare, desigur cu tine ca ajutor pe parcurs!

Aranjati un meci de cricket cu prietenii dvs. de la vechea scoala. Sau un meci de tenis, sau chiar un meci de Frisbee! Rugati-va copiii sa organizeze un meci atat pentru adulti, cat si pentru cei mai mici. Acesta este un mod care te face sa te distrezi SI sa pierzi niste kilograme atat de necesare de pe corp! Daca aveti stimulentul, puteti chiar sa cereti sponsori locali si sa faceti din acest eveniment un cartier.

Faceti un gratar:

Un gratar este cea mai buna idee pentru activitati in aer liber. Investiti intr-o mica soba de gratar. Sunati membrii familiei dvs. si pregatiti-va pentru o petrecere la gratar. Fiecare familie isi poate asuma o responsabilitate; cel cu cea mai mare gradina sau spatiu deschis poate gazdui petrecerea.

Jocuri de masa:

Un weekend plin de distractie nu trebuie sa coste o avere. Jocurile de societate precum scrabble sunt o modalitate excelenta de a face distractiv weekendul pentru toti membrii familiei. Iti amintesti de emotia fara suflare a maratonelor de Monopol din copilarie? Sapati vechile jocuri de masa de la mansarda si invatati o noua generatie sa se joace.

Vizitati o gradina zoologica:

Este intotdeauna distractiv sa mergi sa vezi animale salbatice in gradina zoologica! Acesta este genul de activitate care este distractiv si serveste tuturor grupelor de varsta. Ai putea merge la cea mai apropiata gradina zoologica sau sanctuar din orasul tau. Este o modalitate excelenta de a face o scurta pauza si va ajuta sa va conectati cu natura.

Distribuie
 

Leave a reply