varsta mare intre frati

Diferenta de varsta mare intre frati?

Diferenta de varsta mare intre frati? 

Diferenta de varsta dintre copii este un factor extrem de important pentru modul in care relatiile dintre copii se vor dezvolta nu numai in timp ce sunt inca mici, dar si in perioada adolescentei si chiar in perioada adulta.

Psihologii au dezvoltat termenul de "pozitie frateasca" - pozitie pe care o persoana (un copil sau un adult) o ocupa intre frati si surori. Se crede ca ordinea nasterii unei persoane - cel mai mare, cel mai tanar sau cel mijlociu - afecteaza atitudinea sa fata de viata, fata de oamenii apropiati si indepartati, precum si fata de calitatile sale emotionale.

Diferenta de varsta dintre frati si surori influenteaza mai degraba caracteristicile interne ale relatiei lor, precum si pe parintii care se vor confrunta cu conflictele dintre copii, pana cand acestia vor creste.

diferenta de varsta mare intre frati

Dar asa-numitele diferente marginale dintre cel mai mare si cele mai mic, pot influenta foarte puternic si pot forma caracterului unei persoane.  Copiii cu o diferenta la varsta mai mare de zece ani sunt susceptibili sa creasca singuri, iar caracteristicile lor personale nu pot fi determinate de o pozitie frateasca, vis a vis de diferenta de varsta.

Daca cel mai mare a plecat deja la scoala, iar cel mic inca nu, cel mai tanar poate fi plictisit, invidios de noua pozitie a celui mare, iar concurenta va creste temporar. In acest caz, trebuie sa-i explici celui mic ca, in curand, pozitiile lor vor fi egale. Elevii scolari pot fi, de asemenea, prieteni buni pentru cei mici, numai daca parintii pot evita conflictele dintre ei in ceea ce priveste abilitatile si realizarile.

In adolescenta si maturitate, fratii cu diferente mari de varsta intre ei, pot fi cei mai buni prieteni, si, cel mai probabil, ei se vor apropia si vor deveni prieteni de familie.

Distribuie