timpul cu familia

De ce sa petreci timpul cu familia este mai important decat crezi

Cercetarile au aratat ca timpul in familie este o parte semnificativa a procesului de dezvoltare umana si o forta importanta in dezvoltarea unor relatii sanatoase intre sot si sotie si intre parinti si copii.

Deci, de ce este atat de important legatura cu familia, cat timp ar trebui sa petreci cu cei dragi si care sunt diferitele moduri de a petrece timpul cu familia?

Trebuie sa petreceti timp cu sotia si copiii dvs. pentru a intari relatiile. De fapt, cercetarile arata ca cu cat frecventa timpului comun este mai mare, cu atat stabilitatea si fericirea maritala sunt mai bune. Mai mult, copiii tai vor invata sa-ti respecte sacrificiile, sa-si arate afectiunea unul fata de celalalt si sa creasca in indivizi sanatosi.

Aici va spunem cum legatura familiala poate ajuta cuplul, parintii si copiii.

Importanta timpului in familie pentru cupluri

Partenerii sunt ca radacinile arborelui genealogic. Ei trebuie sa sustina si sa hraneasca copacul astfel incat sa ramana ferm, sa creasca si sa infloreasca. Acest lucru este posibil numai atunci cand au o relatie puternica si iubitoare intre ei. Iata cum ajuta.

Fiti acolo unul pentru celalalt

Esenta familiei este sa fim acolo unul pentru celalalt. De exemplu, daca va confruntati cu un moment dificil la locul de munca, partajarea cu partenerul dvs. poate fi o mare usurare. Acest lucru va crea un sentiment de securitate si apartenenta.

Apreciati-va reciproc

Frumusetea unei familii consta in faptul ca are un amestec de oameni cu personalitati diferite si numai atunci cand petreceti timp cu ei veti sti cat de unic este fiecare. De asemenea, va ajuta la dezvoltarea tolerantei fata de neajunsurile celeilalte.

Creati un mediu iubitor

Atunci cand exista armonie intre cuplu, acesta va rasuna in familie. Cand tu si partenerul tau va iubiti si aveti grija unul de celalalt, copiii vor dezvolta si astfel de sentimente pozitive.

Consolidati legatura conjugala

Timpul in familie va poate ajuta si la asigurarea casatoriei voastre. Cand partenerii petrec timp impreuna, vor incepe sa invete despre starea de bine emotionala a celuilalt si sa creeze un mediu confortabil unul pentru celalalt. Toate acestea te vor ajuta sa devii un cuplu puternic.

Reduce stresul

Echilibrul dintre viata profesionala si viata personala, responsabilitatile familiale etc. pot fi stresante. Cu toate acestea, petrecerea timpului cu familia ta actioneaza ca o problema de stres. Avand un sistem de sprijin pentru a discuta despre stresul si problemele cuiva reduce substantial presiunea. Studiile arata ca sprijinul social de inalta calitate scade tulburarile de stres posttraumatic.

Distribuie
 

Leave a reply