Al doilea copil, gelozie si frustrari

Al doilea copil, gelozie si frustrari

Atunci cand se naste cel de-al doilea copil trebuie sa il pregatesti pe primul asa cum se cuvine. Trebuie sa faci totul astfel incat aceasta nastere sa nu fie traumatizanta pentru primul copil.

Poti incepe prin a-ti anunta primul copul ca va avea un fratior sau o surioara. Dupa aceea trebuie sa ii repeti celui mic faptul ca va fi iubit si de acum inainte si ca o mama va avea intotdeauna grija de cei doi copii ai sai.

Nu il lasa sa isi construiasca singur povesti. Chiar daca ai nascut cel de-al doilea copil trebuie sa iti rezervi momente doar pentru voi cu primul copil. Puteti iesi doar voi doi si sa faceti tot ce va placea sa faceti si inainte.

Trebuie sa iti lasi copilul sa isi exprime sentimentele. Trebuie sa intelegi ca cel mic are nevoie de o grija mai mare deoarece se va simti neglijat.

familia

Gelozia celui mic este mai mult decat normala. Trebuie sa ii intelegi frustrarile si sa ii explicit ca are un rol important in viata ta.

Specialistii recomanda ca diferentele intre frati sa nu fie foarte mari. Cu toate astea daca cei doi copii au varste apropiate iti va solicita foarte mult timp. Daca diferenta de varsta este prea mare , mai exact de peste cinci ani atunci va fi destul de greu de suportat. Fiecare copil va avea propriile sale nevoi, va avea o lume a sa si prieteni diferiti.

Este foarte important ca tu ca parinte sa stii sa aplanezi toate conflictele care vor putea aparea. Daca cei mici sunt nelinistiti cel mai bine este sa le dai ocupatie. Cu cat acestia vor fi mai ocupati cu atat vor fi mai linistiti si mai cuminti.

Nu trebuie sa intensifici gelozia acestora. Nu trebuie sa le dai copiilor tai motive de cearta si trebuie sa ii alinti in mod egal pe amandoi. Lauda-i si ajuta-i sa aiba mai multa incredere in ei. Trebuie sa echilibrezi intotdeauna balanta pentru ca cei mici sa nu se simta defavorizati. Cu siguranta vrei sa se simta iubiti si apreciati.

Distribuie