reguli de in educarea unui copil

Reguli de aur in educarea unui copil

Iata 8 reguli de aur care te vor ajuta sa iti educi copilul intr-un mod ideal:

Regula 1:

Nu te angaja niciodata in educatia copilului, atunci cand esti intr-o stare proasta. Baza fundamentelor unui stil efectiv de instruire in familie, este o situatie emotionala pozitiva. Educatia copiilor este una dintre cele mai frumoase activitati ale unei persoane si trebuie neaparat sa fie insotita de o buna dispozitie, de calm, in special pentru a putea comunica.

 Regula 2:

Determina ce vrei de la copil, explica-i si apoi afla, care este parerea sa despre acel lucru. Copiii nu repeta viata parintilor lor, sunt destinati sa mearga pe propriile lor cai. Si nu doresc in mod necesar acelasi lucru ca si tine. Prin urmare, este mai bine sa convii asupra unor puncte de principiu. Regula 3: Asigurarea independentei. Educa-l, dar nu-i controla fiecare pas.  Adultilor nu le place atunci cand cineva intervine in treburile lor, isi indreapta actiunile, impun solutii gata facute etc. Si pentru copii este la fel.  Cu toate acestea, copiii sunt oameni neexperimentati. Si , desi si-ar dori sa faca anumite lucruri singuri, nu le pot face, decat cu ajutorul adultilor, care trebuie sa fie plini de tact, in timp util si rezonabili.

Regula 4:

Cel mai bun nu solicita o solutie gata, ci arata calea spre ea si, din cand in cand, stabilizeaza copilul pe caile sale catre un anumit obiectiv, care sunt atat corecte cat  si false.

Regula 5:

Nu pierde momentul in care a realizat primul succes.
Nu astepta niciodata o ocazie speciala. Lauda-ti copilul pentru fiecare pas reusit. Acest lucru il va sustine emotional, deoarece copilul simte ca realizarile sale nu au trecut neobservate.

Regula 6:

Fa un comentariu in timp util, evalueaza imediat actiunea si fa o pauza  pentru a intelege ce s-a auzit. Orice corectie trebuie facuta imediat dupa observatie.

Regula 7:

Principalul lucru este evaluarea actului si nu a individului.
Din pacate, in acest moment, aceasta este cea mai comuna si cea mai grava greseala a parintilor. "Esti rau" – este o estimare a persoanei, si,  potrivit ar fi sa spui  "in aceasta situatie ai actionat prost", care este o estimare a unui act. Este necesar sa explici in mod specific care este eroarea si de ce a gresit copilul. Daca o actiune este criticata si nu o persoana, copilul nu are nevoie sa se apere sau sa-si faca temeri inutile, teama de pedeapsa, minciuni fortate etc. Dintr-o analiza stricta, chiar rigida, dar calma si corecta a actului, se naste credinta in puterea proprie, in justitia parintelui, in coerenta lui.

Regula 8:

Daca mangai copilul atunci cand a gresit, acesta va simti ca simpatizezi cu greseala lui, si atunci va crede in el, in ciuda supravegherii atente. Esenta omului si a actiunilor sale nu sunt la fel. Nu exista rabdare pentru mama si tata. Fiecare copil poate realiza mult, dar pentru aceasta trebuie sa vada scopul final. Pe masura ce fotbalul fara goluri se transforma intr-o batalie fara sens cu mingea, asa si viata fara scop nu este decat un lant de impulsuri haotice.

Distribuie