merg la scoala

Programul "Merg la scoala" blocat de Guvern

Dupa ce programul laptele si cornul a scapat ca prin urechile acului sa nu fie blocat, Guvernul a decis sa nu mai ofere vouchere pentru carti carti, rechizite si echipament sportiv prevaute in programul "Merg la scoala"

Anunțat inca din 12 februarie, de la aprobarea in Parlament a bugetului Educatiei, acum Guvernul a retras cei 250 de lei alocati sub forma de vouchere pentru fiecare elev din ciclurile primar, gimnazial, profesional si liceal.

Prin programul "Merg la scoala" trebuiau sa se aloce 593 milioane lei, bani ce puteau fi folositi pentru a cumpara echipament sportiv, carti, manuale scolare, auxiliare didactice, literatura obligatorie prevazuta in bibliografia programelor scolare, atlase, dictionare si rechizite, exclusiv de la operatorii economici care comercializează produsele prevazute de lege cu care unitatea emitenta are incheiate contracte de servicii specifice sectorului de tichete sociale.

Rectificare bugetara

Asa cum am fost deja obisnuiti, Guvernul nu poate sustine nici un proiect util, mai intai il lanseaza cu mare fast ca in maxim jumatate de an sa-l opreasca. Prin rectificarea bugetara actuala a taiat din bugetul Ministerului Educatiei la rectificarea bugetara.

Fiecare elev din sistemul de invatamant de stat, din ciclurile primar, gimnazial, liceal si profesional ar fi trebuit sa primeasca suma de 250 lei impartita in 5 tichete de 50 de lei, tip voucher. Conditia pentru a beneficia de aceste vouchere era ca elevii sa frecventeze cursurile.

Guvernul Dancila taie bugetul Ministerului Educatiei cu 1,03 miliarde de lei, asta cu numai o luna inainte de inceperea noului an scolar, fara nici un anunt sau explicatie publica.

In acelasi timp ne lasa si fara fara ministru plin desii dupa cum bine stim cu totii perioada imediat urmatoare este cruciala pentru pregatirea bunei desfasurari a intregului an scolar.

Scoala va incepe mai devreme cu o saptamana, pe 9 septembrie, asta desii premierul ceruse amanarea inceperii anului scolar cu o saptamana, asa ca sa fie multumiti si hotelierii nostrii.

Multi elevii vor experimenta un an scolar in care nu sunt manuale, 94% din cartie scolare inca sunt la nivelul rezolvarii contestatiilor la licitatie.

Distribuie
 

Leave a reply