prima zi de scoala

Prima zi la scoala, sfaturi utile

Prima zi de scoala este intotdeauna plina de emotii atat pentru copii ca si pentru parinti. Pentru ca totul sa fie cat mai perfect urmeaza regulile de mai jos :

Pregateste-i copilului o tinuta adecvata pentru scoala. Hainele trebuie sa fie curate si calcate. Este foarte important ca acestea sa fie cat mai clasice ca cel mic sa nu iasa in evidenta. Parul si unghiile trebuie sa fie taiate si ingrijite.

Copilul trebuie sa aiba un program riguros. O ora fixa de mers la culcare , rezolvarea temelor la timp dar si multe alte activitati extrascolare foarte bine planificate.

Ghiozdanul trebuie sa fie potrivit pentru inaltimea si greutatea copilului.
In toata pregatirea pentru scoala trebuie sa il implicit si pe cel mic. Mergi impreuna cu el sa cumparati rechizite, pregatiti imrpeuna tinuta pentru scoala dar si multe altele.

Igiena este mai mult decat esentiala. Cel mic trebuie sa stie cum sa foloseasca o toaleta. Acesta trebuie sa tina cont ca de fiecare data dupa ce merge la toaleta sa se spele pe maini. Atunci cand mananca la fel trebuie sa fie atent la igiena mainilor sale.

Prima zi la scoala, sfaturi utile
Inainte de inceperea anului scolar trebuie sa ii spui celui mic regulile de circulatie. Acesta trebuie sa stie cand poate traversa strada si cum sa mearga pe strada. Totodata este bine ca cel mic sa stie ca nu poate sa intre in discutii cu persoanele necunoscute.

Trebuie sa ii spui copilului tau ca scoala nu este o pedeapsa. Cel mic trebuie sa priveasca scoala in mod poizitiv , amenintarea cu scoala nu este o atitudine potrivita din partea ta.

Motiveaza-ti copilul sa ia cele mai mari note. Asa cum si tu la randul tau esti motivata sa mergi la serviciu si cel mic trebuie sa fie motivate sa mearga la scoala. Spre exemplu atunci cand ia note mari iti poti oferi o recompensa. Ii mai poti spune ca scoala il poate ajuta sa ajunga sa practice profesia la care viseaza.

Prima zi de scoala este destul de terifianta pentru cel mic. Este bine sa ii fi alaturi si sa il poti incuraja.

Distribuie
 

Leave a reply