arta de a fi parinte

Arta de a fi parinte, tu cum iti educi copilul?

Tu cum iti educi copilul?

Nimeni nu invata in mod special arta de a fi parinte, insa viata presupune ca parintii, atunci cand se ocupa de copii, ar trebui sa fie profesori, psihologi si pediatri. Pentru a fi o mama buna sau un tata bun, trebuie sa inveti toata viata si sa iti amintesti ca toate nemultumirile, toate nedreptatile, orice cruzime, toate acestea sunt imprimate in sufletul copilului. Si pentru tot restul vietii sale va fi impresionat de evenimentele din copilaria sa indepartata. Numai de  parinti, care sunt persoane adulte, depinde ca aceste amintiri din copilarie sa fie pline de bucurie sau pline de tristete.

Copii diferiti cresc in familii diferite

Un lucru este clar: conflictul adultilor, cruzimea, rautatea si egoismul lor sunt reflectate dureros in copii. Ele devin aceleasi caractere pentru ei si continua "traditia" parinteasca. Unii oameni se intreaba de unde au unii copii un astfel de caracter?  Poti ocupa o pozitie inalta arbitrar in societate, dar daca acorzi putina atentie copiilor, nu te intereseaza sau, din cand in cand, doar din datorie te intereseaza problemele copiii, acestia vor fi, cel mai adesea, nefericiti.

arta de a fi parinte, tu cum iti educi copilul

Din scrierile copiilor, iata cateva fragmente si, probabil, poate ca te vei regasi intr-una dintre aceste afirmatii:

  • Avem o familie mare si prietenoasa, imi place familia mea.
  • Nu ne certam niciodata, ne ajutam reciproc in orice.
  • Am o familie frumoasa, o pretuiesc.
  • Astept cu nerabdare weekend-ul, pentru ca intreaga noastra familie mare se va intalni.
  • Familia mea este mica, dar prietenoasa.
  • Imi place si de mama si de tata pentru ca ma iubesc.

Copii au nevoie de ingrijire si intelegere. In ceea ce priveste copiii, este important sa gasesti un mijloc eficient de educatie. Daca iti scuturi copilul la fiecare cerere sau dorinta a lui, il privezi chiar si de cea mai mica independenta, in viitor, egoismul lui va creste. 

Daca o sa cresti un copil intr-o atmosfera de agresivitate care se invecineaza cu cruzimea, copilul devine agitat si agresiv. Insa, daca vei creste copilul in armonie, iubire si prietenie, copilul tau va fi cel mai fericit.

Distribuie