NASA a lansat un site cu jocuri educative

NASA a lansat un site cu jocuri educative

Mai ales in aceasta perioada cand COVID-19 ne tine blocati in case, orice parinte stie ce inseamna statul cu copii acasa. Este o adevarata provocare, trebuie sa cauti mereu solutii care sa-l tina ocupat, activitati care sa-i capteze atentia si sa-l faca sa nu se mai gandeasca asa mult la iesitul afara.

In contextul epidemiei de coronavirus fiecare dintre noi trebuie sa tratam cu multa seriozitate si responsabilitate problema stand in casa cat mai mult timp posibil pentru a evita contactul cu oamenii sau mediul de unde am putea fi infectati cu visrusul. Scolile s-au inchis, nu stim sigur daca anul acesta cei mici vor mai merge la scoala si din acest motiv va trebui sa lasam deoparte procuparile noastre si sa ne dedicam lor in aceasta perioada cu activitati educative ca sa-i ajutam sa nu uite ce au invatat in timpul anului scolar dar si sa invete lucruri noi.

Aceasta perioada s-ar putea dovedi una foarte buna pentru dezvoltarea unei noi pasiuni a copiilor nostri, cititul. Profitati de timpul petrecut in familie pentru a-l face pe cel mic sa-i placa cititul, nu uita va trebuie sa inlocuiesti telefonul sau calculatorul cu o carte pentru ca ai puterea exemplului chiar conteaza. Pe seara nimic nu se compara cu un joc in familie.

Nu uitati de jocurile de societate cum ar fi Monopoly, Catan, Nume de Cod sau Scrabble care pot asigura cateva ore de distractie in familie.

NASA a lansat un site cu jocuri educative

Oamenii de stiinta de la NASA au lansat un website special dedicat copiilor cu diverse jocuri educative, carti de colorat pentru a incerca sa-i faca pe cei mici sa-si stimuleze creativitatea si sa-si dezvolte atentia dar intr-un mod distractiv. Puteti accesa site-ul aici.

teme

Teme si activități scolare

Sa nu uitam ca totusi nu este vacanta si nu trebuie sa renuntam la activitatile scolare, pentru ca cei mici sa nu uite ce au facut si sa nu-si iese din ritm. Tineti mereu legatura cu inovatorii care va vor tine la curent cu temele si exercitii practice.

activitati cu copii

Iată cateva idei de activitati pentru elevi cat timp scolile sunt inchise.

Pot sa exploreze canale educationale de pe Youtube, exemplu acest canal.

Pot descoperi cateva resurse educationale e acest site, pot umra un curs gratuit pe Khan Academy,

Puteti urmari si propunerile UNESCO de invatare la distanta in conditiile inchiderii scolilor din cauza COVID-19, gasiti detalii aici.

De asemnea pot sa vizioneze documentare sau filme pe Netflix sau HBO GO.

Alte idei primite de la parinti:

- Faceti puzzle mare, de preferat mare ca sa participe mai multi membri din familie.
- Jucati carti, va fi distractiv.
- Invatati origami, aveti ce invata de la ci mici. Acest video va poate ajuta.

Daca aveti alte propuneri va rog sa ni le trimite-ti sau se le lasati in comentariu. Multa sanatate si rabdare ca sa putem trece peste aceasta perioada.

Distribuie
 

Leave a reply