Importanța timpului petrecut alaturi de copii

Importanta timpului petrecut alaturi de copii

Mentine familia impreuna: copiii trebuie sa se simta in siguranta acasa. Petrecerea timpului cu ei ii va face sa-si dea seama ca vei fi mereu acolo pentru ei. De exemplu, daca copilul tau este agresat la scoala, s-ar putea sa ti se deschida daca stai cu ei in fiecare zi, ii intrebi despre ziua lor, vorbesti cu ei si ii faci sa se simta confortabil. Dar daca nu le dai timpul tau, ei nu vor sti niciodata ca pot veni la tine in vremuri de necaz.

Reduceti diferenta dintre generatii
„Nu veti intelege niciodata”, este ceea ce auzim adesea spunand un adolescent. Copiii si parintii lor s-ar putea indeparta din cauza decalajului generational. Cheltuirea timpului de calitate va scadea acest decalaj si va crea, de asemenea, un spatiu prietenos, in care copiii pot vorbi fara ezitare, iar parintii asculta fara a fi judecati.

Invata valori ale vietii
Tu, ca parinte, ai fi putut invata lectii valoroase prin diferite evenimente din viata. Timpul in familie este cel mai bun moment pentru a discuta astfel de incidente si pentru a va invata copiii despre virtuti precum onestitatea, integritatea si responsabilitatea sociala. Acest lucru i-ar face sa stie ce este corect si rau. Data viitoare cand se vor confrunta cu o dilema etica, vor sti ce sa faca.

Ofera ocazia de a arata afectiune si apreciere
Fie ca obtine raspunsul corect la matematica, fie ca isi invata prima lectie de muzica, copiii asteapta aprecieri de la parinti, chiar si pentru cele mai mici realizari. Si nu este un moment mai bun decat familia pentru a se intreba despre ziua lor si a le spune cat de mandru esti.

Construieste stima de sine
Atunci cand copiii se simt apreciati acasa, este probabil sa fie increzatori si plini de viata. Astfel de copii vor putea sa-si faca prieteni cu usurinta, sa-i ajute pe ceilalti si sa dezvolte o atitudine pozitiva fata de viata.

Ajuta la evitarea obiceiurilor proaste
Copiii sunt expusi binelui si raului din societate. Ceea ce face diferenta este ce cale aleg sa mearga. Potrivit unui studiu realizat de Centrul National SUA pentru Dependenta si Abuz de Substante de la Universitatea Columbia, adolescentii ai caror parinti nu stiu nimic din viata lor au mai multe sanse sa fi consumat marijuana si alcool decat alti copii.

Beneficiile pe care le obtii petrecand timp cu familia sunt prea bune pentru a fi ignorate. Dar asta inseamna ca trebuie sa petreceti ore impreuna cu ei sau pur si simplu sa faceti un mic dejun casual de 10 minute si sa terminati cu asta?

Cat timp ar trebui sa petreci cu familia?

Puteti petrece 45 de minute pana la o ora zilnic si patru pana la cinci ore in weekend. Depinde de comoditatea dvs. si de programele familiei. Nu ati dori sa le deranjati timpul de culcare sau timpul de invatare si, in mod similar, nu va puteti permite sa va ignorati munca pentru a petrece timp nesfarsit cu familia.

Dar asigurati-va ca nu petreceti timpul doar de dragul acestuia. Cand spui timpul in familie, trebuie sa fie strict intre tine si familia ta, fara birou, televizor sau smartphone-uri intre ele.

Distribuie
 

Leave a reply