Cum il obisnuiesti pe cel mic sa citeasca

Cum il obisnuiesti pe cel mic sa citeasca

Stim cu totii cat este de greu sa il tii pe cel mic departe de tableta sau computer, mai ales cand este in vacanta si are mai mult timp la dispozitie si se plictiseste. Este vacanta si toti copii vor sa se joace cat mai mult, sa uite de scoala.

Cred ca orice parinte si-ar dori ca cel mic sa-si lase deoparte tableta si sa citeasca o carte, sa descopere placerea cititului.

Carti audio

Incepe cu cateva carti audio cu povesti. Multi copii adora sa li se spuna povesti, le este mult mai usor sa asculte decat sa citeasca, iar cartile audio sunt alegerea potrivita. Va incepe sa le placa iar cu timpul vor dori sa citeasca singuri povestile, atunci cand vor.

Fii tu insusi un exemplu

Nu putem pretinde celor mici sa citeasca in timp ce noi ne pierdem timpul pe telefon, trebuie sa le aratam ca si noi citim, trebuie sa fim un exemplu pentru ei. Cu siguranta daca te vad cu carte in mana si ca esti atras de povestea din ea si ei vor deveni curiosi sa afle cat de interesanta este povestea din carte.

Incearca sa-i povestesti fragmente care il vor face pe pitic sa devina curios si sa vrea sa afle toata povestea, citind cartea.

Copiilor adora sa aiba un loc creat pe gustul lor, incearca sa te folosesti de asta, ajuta-l sa-si creeze un loc de care sa fie atras. De exemplu ii poti monta un cort, o fortareata. De asemenea ii poti decora camera in eroii preferati, astfel se va simti in largul lui.

Afla care ii sunt gusturile

Du-l sa viziteze lucruri de care este pasionat, cu siguranta o sa-i placa si totodata va deveni curios sa afle tot mai multe lucruri interesante.

Intodeauna cand este posibil poti face un targ cu cel mic, cerei sa citeaca cartea apoi du-l sa priveasca si filmul. Va o experienta placuta si totodata vor deveni mai curiosi.

Citeste-i tu

Daca cel mic nu stie inca sa citeasca ii poti citi tu. Lectura este o pasiune pe care copii o pot dobandi inca de la varste fragede, ii va face curiosi si nerabdatori sa invete sa citeasca singuri.

Distribuie
 

Leave a reply