Care sunt beneficiile jocului de basket in dezvoltarea copiilor?

Pentru a avea o viata sanatoasa, orice copil trebuie sa practice un sport. Exista multe sporturi interesante, insa printre cele mai apreciate sunt sporturile de echipa, deoarece ii fac pe cei mici sa colaboreze intre ei si vin la pachet cu o multime de avantaje legate de o dezvoltare sanatoasa.

Daca esti in cautarea unui sport pe care sa il practice prichindelul tau, poti lua in considerare basketul. In prima instanta ii poti cumpara un cos de baschet pentru copii , pe care sa i-l pui in curte sau chiar in camera lui, dupa care i l poti trimite la o scoala unde sa invete acest sport.

Care sunt avantajele basketului pentru copii?

Multe dintre avantaje sunt fizice. Fiind un sport care implica foarte multe sarituri, dribling si alergari, este un fitness cardiovascular. Cei care practica acest sport au o inima mult mai rezistenta si plamani foarte puternici. De asemenea, cei care practica basket cresc mult mai repede in inaltime, sportul fiind ideal pentru copiii care nu au o dezvoltare normala.

Prin acest sport, cei mici pot sa isi coordoneze mult mai bine miscarile, mai ales atunci cand vine vorba despre coordonarea ochi-mana. Mai mult de atat, isi dezvolta foarte bine capacitatea de a reactiona si de a-si planui miscarile din timp. Este ca un sah, insa care implica mult mai multa miscare si agerime.

Jucand basket copilul va avea o pozitie mai buna a corpului si va avea o musculatura mai bine dezvoltata.

Copiii care joaca basket nu se dezvolta doar la nivel fizic, insa. Exista o multime de avantaje sociale si din punct de vedere al dezvoltarii emotionale. Rezultatele sunt extrem de vizibile:

  • Copilul va avea incredere in sine, va invata sa isi insuseasca foarte bine sarcinile si va aborda cu siguranta o multime de situatii.
  • Va putea sa gestioneze corect esecurile si victoriile;
  • Va deveni mult mai perseverent. Perseverenta este o calitate care poate ajuta enorm de mult in viata.

Din punct de vedere social, copiii care joaca basket ajung sa inteleaga mai bine spiritul de echipa si sa fie fair play.

Incearca sa il indrumi, asadar, spre acest sport sau daca nu ii place, spre un alt sport de echipa care sa ii ofere toate aceste avantaje. Cu siguranta, copiii care practica un sport in mod organizat sunt mult mai fericiti atunci cand cresc.

 

Distribuie
 

Leave a reply