4 sfaturi despre cum sa faci o fotografie draguta unui nou nascut

4 sfaturi despre cum sa faci o fotografie draguta unui nou nascut

Copilul se schimba in fiecare zi: primul zambet, primul dinte, iar apoi, bebelusul se ridica deja in patut, incercand sa se tarasca ... Toate aceste momente nu pot fi reluate si este destul de important sa surprinzi bebelusi nou nascuti foto. Pentru a face o fotografie de calitate  a unui nou-nascut, ai nevoie de un profesionist, deoarece fotografiile nou-nascutilor sunt o amintire pentru o viata, atat pentru parinti, cat si pentru insusi micul erou. Fotografirea nou-nascutilor este un gen special in arta fotografiei.

Varsta copilului este foarte importanta pentru crearea unei fotografii perfecte. Daca copilul nu are inca 14 zile, el va genera cu usurinta fotografia cea mai imaginativa, se va lasa in voia sa si in acelasi timp el poate fi fotografiat, ignorand complet ceea ce se intampla in jurul lui.

Pentru copiii de orice varsta, confortul este foarte important. Atunci cand vrei sa-l captezi in imagini, ar fi bine ca acesta sa nu doarma, iar timpul de filmare, nu trebuie sa coincida in niciun caz cu perioada in care copilul doarme. Un bebelus nou-nascut bine hranit este cheia unei sesiuni foto de succes. 

Nutritia este, de asemenea, un moment foarte important in pregatirea fotografiei. Tinand cont de aceste reguli simple, fotograful va putea sa capteze imagini din primele zile de viata ale bebelusului, pentru a le pastra,  nu numai in memoria ta, ci si in albumul foto.

Defineste obiectivul

Filmarea unui nou-nascut, este una dintre putinele cazuri in care intotdeauna clientul este intrebat ce are de gand sa faca cu fotografiile. Adesea, fotografiile sunt destinate utilizarii in publicitate sau pur si simplu  vor deveni parte dintr-un album de familie. Insa, daca in final doresti sa i se faca bebelusului nou nascut poze in formatul 24x36, pe care apoi le vei pune peste semineu, fotograful va dori sa stie despre acest lucru din timp. Sau daca are nevoie de un spatiu negativ in jurul imaginii pentru a crea o carte postala, ar prefera sa ia o fotografie cu el, in loc sa incerce sa potriveasca sursa cu rezultatul dorit in faza de postprocesare.

poze copii

De asemenea, trebuie sa te gandesti la corelarea cantitativa dintre fotografiile nou-nascutului singur si fotografiile copilului cu parintii sau fratii/surorile. Nu exista un raspuns corect la aceasta intrebare, dar fotograful poate afla din timp ceea ce doreste clientul sau, acest lucru fiind in mod clar un avantaj. Fotografiile unui nou-nascut (de obicei) nu arata ca o sesiune foto a unui copil agitat, care tocmai a invatat sa mearga. 

In acest caz, fotograful trebuie sa se planifice mai bine, decat in cazul copiilor mai mari, in care niciodata nu se poate ghici momentul in care copilul decide ca fotografierea nu este ceea ce vrea sa faca in acel moment si cu siguranta va informa despre asta intr-o forma foarte incomoda si tare.

Trucuri tehnice

Pentru fotografierea copiilor sub un an, nu se utilizeaza niciodata blitul. Exista o opinie conform careia blitul este daunator pentru ochii copilului nou-nascut. In plus, cand se utilizeaza blitul, volumul si textura pielii sunt pierdute. Si cel mai important, aceasta lumina orbitoare poate speria pur si simplu copilul. Insa fotograful stie acest lucru si va folosi o camera DSLR, comutand la modul prioritate diafragma.

Acest lucru va duce la o imagine mult mai buna. De asemenea pentru fotografierea bebelusului, se foloseste o camera conventionala in modul portret, fotograful incercand sa focalizeze camera in fata copilului. Un cadru bun este posibil,  numai daca copilul este mai mult sau mai putin stationar. Daca nou-nascutul este activ, atunci se comuta camera in modul de vizionare, astfel incat obiectivul sa se concentreze pe expresia fetei, iar cadrul se dovedeste a fi ideal.

Diversitate de genuri

Incearca sa vii in ajutorul fotografului, cu scene de poveste sau sa te inspiri de pe Internet. Copilul are o optiune castigatoare in acest caz. Din materialele disponibile poti crea o intreaga scena in jurul lui. Fotograful va prinde momentul cand nasa aduna firimiturile, tata schimba scutecul, iar bunica masoara inaltimea copilului. Lasa bebelusul sa-si suge un deget, sa priveasca la mobil, sa se joace cu o jucarie zgomotoasa sau sa dea din maini si din picioare.

Atentie la detalii

Trebuie sa-i faci fotografii comoarei tale inca din primele zile ale vietii sale. Bebelusul se transforma foarte repede de la o zi la alta. Nu trebuie sa-i faci doar portrete. Lasa fotograful sa se concentreze pe emotii, cum ar fi picioarele mici, degete mici, nasucul etc. Copilul tau este cel mai dulce in orice moment al vietii sale.

Prinde fiecare moment: cum a zambit sau a cascat, cum mananca, la imbaiere sau la plimbarea pe strada. Fotograful profesionist nu este limitat in timp si se deplaseaza chiar si in situatii complicate. Va incerca sa repete pozitiile in care nou-nascutul este cu mama sa si nu le va repeta pe cele nu merita sa fie repetate. Fara capacitati speciale, fotografia poate dauna sanatatii copilului. Toate aceste tehnici sunt bune doar in mainile unei persoane profesioniste.

Pentru fotografierea nou nascutului, cadrele vot fi luate de la nivelul ochilor, si nu de sus. Daca copilul tau nu doreste sa priveasca camera, fotograful va atasa ceva stralucitor si neobisnuit. Desi, bebelusul nu trebuie neaparat sa priveasca in cadru. Distreaza copilul in timpul filmarilor. Pentru a-l face sa zambeasca si sa se distreze, canta-i, bate din palme etc.

Pentru a nu fi capricios in timpul sesiunii foto, trebuie sa elimini zgomotul de apa, sunetele naturii sau clasicul linistit.

Distribuie