Sfaturi cum sa adormi mai repede pe bebe

Sfaturi cum sa adormi mai repede pe bebe

O mare alarma pentru multi parinti, este faptul ca bebelusii lor abia adorm si sunt nelinistiti. Principalul motiv pentru aceasta este nerespectarea regimului de somn. Copilul nu este dus la culcare la o ora  ferm stabilita, ci, atunci cand este necesar sau cand parintii cred ca bebelusul doreste sa doarma.

Punerea copiilor la culcare este necesara la timpul stabilit, intotdeauna la aceeasi ora. Cu aceasta conditie, copiii vor dezvolta un obicei puternic si, intr-o anumita perioada, vor dori sa doarma. Chiar daca dintr-un anumit motiv somnul nu vine imediat, in niciun caz nu trebuie sa il ridici din patut.

Cauza somnului lipsa este, de obicei, supraexcitatia copilului inainte de culcare, iar acest lucru este  adesea cauzat de parinti. La varsta de 1-2 ani, copilul devine mai amuzant, intelege mult, reactioneaza si imita foarte mult. Adultii se joaca de buna voie cu copilul, se distreaza.

somnul la bebelusi

Metode

Cea mai buna modalitate de a adormi copilul este sa ii oferi ocazia de a se juca singur inainte de a merge la culcare. Pentru aceasta, bineinteles, trebuie sa creezi conditii adecvate: sa ii oferi jucarii interesante care nu necesita miscari rapide si de asemenea,  este foarte bine sa iesi impreuna cu bebelusul la o plimbare linistita.

Copiii lasati de obicei, foarte mult singuri in patut, nu adorm o lunga perioada de timp, pentru ca s-au obisnuit sa fie singuri in patut si se misca foarte mult. Cu mare dificultate, si acesti copiii intr-un final adorm. Unele mame infasoara bebelusii in scutece, legandu-i de maini si de picioare. Acest lucru nu este indicat, deoarece  o astfel de metoda de plasare, imposibila, duce faptul ca bebelusul va incerca sa se sforteze impingand cu greu din maini si din picioare, ceea ce ii impiedica sa adoarma.

Copiii ale caror miscari in timpul vegherii sunt libere, nu simt oboseala fizica obisnuita, ceea ce promoveaza un somn bun. Prin urmare, bebelusilor trebuie sa li se acorde posibilitatea de a se deplasa mai mult.

Distribuie