Sistemul imunitar este cel care protejeaza organismul uman de bacterii, virusi sau invadatori care ne pot pune in pericol sanatatea. Inca din primele ore de la nastere sistemul imunitar se dezvolta si incepe sa devina tot mai puternic, iar una dintre modalitatile prin care copiii isi dezvolta si intaresc sistemul imunitar este prin alaptare. Odata ce perioada in care copilul este alaptat trebuie sa te asiguri ca oferi celui mic o alimentatie care sa contribuie la un sistem imunitar puternic pentru a evita orice raceala, gripa sau alte diferite afectiuni medicale.
Pentru o dezvoltare sanatoasa a unui copil alimentatia diversificata este fara doar si poate cea mai buna alegere. Iar pentru un sistem imunitar cat mai puternic din alimentatia copilului nu trebuie sa lipseasca urmatoarele alimente: usturoiul, morcovii, ciupercile, ouale, branzeturile, carnea de pasare, iaurtul, ovazul, carnea de peste, diferite fructe si legume sau nucile. Toate aceste alimente trebuie sa faca parte din dieta unui copil pentru ca in fiecare zi sistemul imunitar sa devina tot mai puternic si sa fie pregatit pentru a proteja copilul.
Alimentatia diversificata
Usturoiul este considerat a fi un antibiotic natural care are un rol extrem de important pentru cresterea antioxidantilor in organsim. Proprietatile antimicrobiene si antibacteriene ale usturoiului il fac extrem de important pentru o alimentatie sanatoasa. Chiar daca cei mici nu agreeaza poate gustul usturoiului, acesta poate fi inclus in diferite retete pentru ca cei mici sa consume usturoi fara probleme.
Morcovii se regasesc in numeroase sucuri pentru copii. Fie ca este consumat crud, fie ca se regaseste in diferite preparate alimentare, morcovul este foarte sanatos. Datorita numeroaselor minerale si vitamine, morcovii sunt un aliment ideal pentru intarirea sistemului imunitar la copii. Impreuna cu morcovii consumul de legume este extrem de important pentru a asigura organsimului antioxidanti, minerale si vitamine necesare pentru a face fata eventualelor raceli sau gripe. Printre cele mai importante legume putem aminti varza, broccoli, ceapa, castravetii, rosiile sau sfecla rosie.
Ouale sunt o foarte importanta sursa de proteine, iar galbenusul are un aport important de vitamine si antioxidanti. Tot in categoria alimentelor bogate in proteine, vitamine si antioxidanti se incadreaza si nucile. De asemenea, carnea de pasare contribuie la aportul de proteine necesar sistemului imunitar. Pe langa carnea de pasare, consumul de carne de peste contribuie la sustinerea sistemului nervos prin aportul de acizi grasi Omega 3.
Alege sa ii oferi copilului tau o alimentatie sanatoasa pentru o imunitate de fier.